Telor ketjap manis: Indische ketjap eieren

Telor ketjap manis: Indische ketjap eieren

We hadden een Indische avond, waarbij iedereen iets mee zou nemen. Zodat we een grote tafel helemaal vol Indisch eten zouden hebben, zoals een Indische rijsttafel hoort! En nou ben ik zelf érg fan van die pittige gefrituurde eieren, maar niet iedereen kan tegen pittig eten natuurlijk. Dus voor deze avond besloot ik eitjes te maken die wel heel erg lekker zijn, maar dus niet zo pittig. En dat is precies wat je krijgt met deze ketjap eieren. Die een perfect onderdeel zijn van een Indische rijsttafel.

Ik kook de eieren net niet hard voor dit gerecht, omdat je ze daarna ook nog gaat bakken. Ik vind het altijd jammer als eieren helemaal drooggekookt zijn. Door ze net niet helemaal hard te koken, houd je de eitjes heerlijk smeuïg, wat perfect uitkomt voor dit gerecht. Zo krijg je namelijk een heerlijke wat krokante buitenkant met een zachte binnenkant.

En wil je nou inderdaad ook een complete rijsttafel op tafel zetten? Kijk dan vooral eens bij mijn andere Indonesische recepten. Keuze genoeg! En gegarandeerd allemaal lekker. Ik heb ze namelijk zelf allemaal voor je getest 😉

Smakelijk!

Telor ketjap manis: Indische ketjap eieren

Telor ketjap manis: Indische ketjap eieren

Bereiding 45 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • zonnebloemolie

Ketjapsaus

  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl trassie (garnalenpasta)
  • 1 tl laos
  • 1 tl sambal manis
  • 1 el bruine suiker
  • 6 el ketjap manis
  • 1 el ketjap asin
  • half kopje heet water

Instructies

  • Kook de eieren in 8 minuten bijna hard en laat ze goed afkoelen onder ijskoud water. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een wokpan (hier moet je de eieren in kunnen frituren/bakken). Pel de eieren en leg ze in de hete olie. Bak ze rondom totdat er een lichtbruin laagje op het eiwit zit. Laat de eieren vervolgens uitlekken in een vergiet met keukenpapier
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper beiden. Fruit in een klein beetje zonnebloemolie. Voeg dan de tomatenpuree, laos, trassie, sambal manis en bruine suiker toe. Bak dit ook een minuutje of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de ketjap asin en manis toe en het water. Roer goed en leg de eieren in de saus. Laat dit zo'n 5 tot 10 minuutjes pruttelen en schep regelmatig om totdat de eieren mooi rondom bedekt zijn met de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling