Pimientos de padron: Gebakken groene pepers met zeezout

Pimientos de padron

Hier zie je ze niet echt vaak op de kaart staan bij een Spaans restaurant, maar dit is nou echt typisch Spaans. Ga je tapas eten in Spanje, gegarandeerd dat deze heerlijke pepers op de kaart staan! En het zijn dan wel pepers, echt pittig zijn ze niet. Wel heel erg lekker 🙂

En een mooi voordeel, je kunt ze dus tegenwoordig ook in Nederland krijgen! Ik zag ze namelijk zomaar liggen bij de Jumbo (bij de barbecue producten in de koeling) en omdat deze heel makkelijk te bereiden zijn, ben ik er maar meteen mee de keuken in gedoken. Gewoon een mini tapasavondje met z’n 2en op een doordeweekse dag, heerlijk is dat!

Want deze pimientos de padron heb je dus écht in 10 minuten op tafel. Even wokken in wat olie, uit laten lekken en wat zeezout erop, klaar! En je eet ze zo met je handen van het steeltje af. Als je dit nog nooit hebt gegeten, dan is het zeker een aanrader! Je waant je helemaal in Spanje, heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Pimientos de padron: Gebakken groene pepers met zeezout
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pimientos de padron

Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 500 gram padron pepers
  • olijfolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Verhit een flinke laag olijfolie in een grote wokpan. Bak hier de pepers in totdat ze rondom een beetje zwart/bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.