Braziliaanse gefrituurde gamba's

Braziliaanse gefrituurde gamba’s

Ik organiseerde een Braziliaans etentje voor mijn oom en tante en daarvoor ontdekte ik weer heel veel nieuwe smaken en ingrediënten! Ik maakte bijvoorbeeld deze heerlijke gamba’s in een jasje van gedroogde garnaaltjes. Klinkt spannend of niet? Valt wel mee hoor, vooral heel erg lekker! De gedroogde garnaaltjes kun je kopen bij de Toko.

Ik had er eigenlijk geen dipsausje bij bedacht, niet zo handig natuurlijk, want dat is er wel heel erg lekker bij. Gelukkig had ik nog wat avocado mayonaise staan. Dus ik serveerde er avocado mayonaise bij met een paar druppels jalapeño salsa. En dat smaakt er heerlijk bij!

Een heerlijk hapje om je avond mee te starten of als borrelhapje voor bij de borrel! Ik gebruikte tijger gamba’s, die zijn echt gigantisch, dus ik vond 2 gamba’s per persoon prima. Maar je kunt ook kleinere gamba’s gebruiken, dan kun je er wat meer maken 🙂

Smakelijk!

Braziliaanse gefrituurde gamba's
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Braziliaanse gefrituurde gamba’s

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 3 minuten
Totale bereidingstijd: 18 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 8 tijgergamba's
  • zout en peper
  • 40 gram gedroogde garnaaltjes
  • 20 gram paneermeel
  • bloem
  • eiwit
  • avocado mayonaise
  • jalapeño salsa (optioneel)

Instructions

  • Verwarm een pannetje zonnebloemolie (of je frituurpan) tot 180 graden.
  • Maak de gamba's schoon. Verwijder de koppen, schalen en het zwarte darmkanaal. Dep ze goed droog.
  • Maal de gedroogde garnaaltjes grof en meng met het paneermeel. Zet 3 diepe borden klaar. Doe in het eerste bord wat bloem, in het tweede bord wat eiwit en in het derde bord het paneermeel-mengsel.
  • Wentel de gamba's eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermeel-mengsel. Leg ze op een droog bord.
  • Frituur de gamba's in ongeveer 3 minuutjes mooi bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met de avocado mayonaise en druppel hier wat jalapeño salsa overheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.