Konijnenbouten gestoofd in witte wijn

Konijnenbouten gestoofd in witte wijn

Ik ben gek op wild! Dat vind ik eigenlijk het mooiste aan de herfst, dat het wild weer in het seizoen is 🙂 Voor het weer hoef je immers geen fan te zijn van de herfst..

En wat ik nog mooier vind, is dat de Lidl echt een mooi uitgebreid wildassortiment heeft, en ook al best wel vroeg in de herfst. Dus toen daar een paar mooie konijnenbouten lagen, wilde ik er natuurlijk weer snel mee aan de slag!

Dus besloot ik eens een keer een stoofpotje te maken met witte wijn. Heel veel stoofpotjes zijn namelijk met rode wijn, of met bier, maar met witte wijn kun je ook een heerlijk stoofgerecht op tafel zetten! En de rest van de wijn drink je er natuurlijk lekker bij 🙂

Ik serveerde dit gestoofd konijn met geroosterde aardappeltjes en in roomboter gebakken wortels.

Geniet ervan!

Konijnenbouten gestoofd in witte wijn met paddenstoelen (Lapin au vin)
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Konijnenbouten gestoofd in witte wijn

Voorbereiding 30 min
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • flinke klont ongezouten roomboter
  • 300 gram gerookt spek
  • 4 konijnenbouten
  • zout en peper
  • 250 gram sjalotten
  • 2 el bloem
  • 350 ml wildfond of vleesfond
  • 350 ml witte wijn naar keuze
  • 2 laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm
  • scheutje olijfolie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 100 ml kookroom

Instructies

  • Verhit de boter in een diepe stoofpan.
  • Snijd het spek in stukjes en braad dit aan in de boter totdat ze rondom mooi bruin zijn.
  • Schep het spek uit de pan en zet even opzij.
  • Kruid de konijnenbouten ruim met zou en peper. Voeg ze toe aan de pan en bak aan beide kanten bruin.
  • Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten. Voeg dit ook toe aan de pan en bak even mee.
  • Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg dan de witte wijn en het fond toe en roer goed door totdat je een wat dikkere saus krijgt.
  • Voeg de laurierblaadjes en takjes tijm toe en roer nog eens door.
  • Laat het konijn 1,5 uur stoven. Haal dan het deksel van de pan en laat nog minstens een half uurtje stoven zonder deksel.
  • Maak de paddenstoelen schoon.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de paddenstoelen net gaar in. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de paddenstoelen samen met de kookroom door de saus.
  • Voeg nu ook het spek weer toe en roer goed door elkaar.
  • Verwijder de laurierblaadjes en harde takjes van de tijm.
  • Lekker met geroosterde aardappeltjes of aardappelpuree en in roomboter gebakken wortels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling