Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Carpaccio risotto
Voor de maandag heb ik een heerlijke risotto voor je! Met deze carpaccio risotto begin je de week lekker luxe 🙂 En wie wil dat nou niet? Een risotto is helemaal niet moeilijk om te maken, het is vooral belangrijk dat je goed blijft proeven. Je wil namelijk dat de risotto wel gaar is, maar nog wel een beetje stevig. En blijf goed roeren, want dan wordt je risotto heerlijk romig!
Dinsdag: Japanse katsu curry met eend
Voor de dinsdag heb ik een snelle Japanse curry met eend. De eend koop je voorgegaard bij de Aziatische supermarkt, zodat je deze alleen nog even in de oven hoeft te grillen. En voor de katsu curry is het belangrijk dat de aardappels en de wortels gaar zijn, als die gaar zijn, dan kun je al serveren! Een heerlijke snelle japanse curry dus. Met eend, wat eigenlijk niet hoort bij een katsu curry, maar wat wel heel erg lekker is 😉
Woensdag: Paddenstoelen galette
Halverwege de werkweek! En ik heb een heerlijk vega gerechtje voor je klaargezet! Deze paddenstoelen galette ademt voor mij echt de Herfst. Je belegt ‘m namelijk met lekker veel paddenstoelen en gratineert ‘m vervolgens met lekker veel kaas! En om het nóg beter te maken beleg je de galette nog met extra burrata, crispy chili oil en rucola. Zo krijg je echt een heerlijke herfstige umami bom. Genieten!
Donderdag: Orecchiette met courgette en gamba’s
Deze donderdag gaan we voor een lekkere pasta, want voor mij is de week niet rond zonder een goede pasta! Deze orecchiette met courgette, gamba’s en groene pesto is heerlijk simpel om te maken en gewoon echt heel erg lekker! Maak ‘m af met wat Parmezaanse kaas en chili flakes. Een soort geüpgrade pasta pesto eigenlijk, gewoon lekker simpel, maar toch luxe en speciaal! 🙂
Vrijdag: Zalmkoekjes
Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik maakte Thaise zalmkoekjes uit de airfryer. En dat zijn echt heerlijke hapjes! Maak er vooral lekker veel, want ongebakken kun je ze nog prima invriezen. Bak ze dan (bevroren) nog even mooi bruin in de airfryer en je kunt (weer) genieten van je zelfgemaakte borrelhapjes! Je kunt deze zalmkoekjes trouwens ook serveren als voorgerechtje 🙂
Zaterdag: Peposo
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een heerlijke bak stoofvlees voor je klaargezet. Deze keer een super makkelijke Italiaanse stoof! Met een hele fles rode wijn, want waarom niet? :p Deze peposo maak je traditioneel met een fles Chianti en serveer er vooral een extra fles Chianti bij, want dat smaakt er natuurlijk fantastisch bij 🙂
Zondag: Red velvet pepernoten
De pepernoten en al het ander Sinterklaas lekkers ligt volgens mij al vanaf augustus in de winkels én Sinterklaas is ook alweer in het land! Tijd dus om weer zelf aan de bak te gaan voor het heerlijk avondje 🙂 Ik maakte deze red velvet pepernoten al een flinke tijd geleden, maar ze blijven heerlijk! Pepernoten maken is altijd wel wat werk, zeker als je ze ook nog eens door de chocolade haalt, zoals bij deze. Maar zó lekker!
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂