Lekker en gevarieerd weekmenu week 45

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 45

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Couscous salade met makreel

Voor de maandag heb ik een lekkere maaltijdsalade, maar dan lekker herfstig! Deze salade maak je namelijk met geroosterde pastinaak die nou weer in het seizoen is! En in combinatie met de gerookte makreel, halloumi en amandelen krijg je een maaltijdsalade die heel goed bij deze tijd van het jaar past. Maak lekker veel zodat je de volgende dag ook nog een lekkere lunch hebt!

Dinsdag: Gevulde kippendijen

Voor de dinsdag heb ik een lekker simpel ovengerecht. Je vult de kippendijen en laat ze op een bedje van gemengde groenten gaar bakken in de oven. Niet moeilijk om te maken en de oven doet het meeste werk. Het enige wat jij nodig hebt is een portie geduld totdat de oven klaar is met werken 🙂 En ook mooi meegenomen, met dit recept eet je ook lekker veel groenten!

Woensdag: Kip jambalaya

Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een simpele Kip Jambalaya! Al jaren geleden bekend geworden in Nederland met de Knorr wereldgerechten. Inmiddels uit het assortiment van Knorr, maar gelukkig maakte ik voor die tijd al mijn versie van de Knorr kip jamabalaya. Lekker vers en lekker makkelijk. Natuurlijk met chorizo, zachte rijst en paprika. Probeer ‘m vooral zelf eens!

Donderdag: Aubergine shakshuka

Deze donderdag gaan we voor een heerlijke shakshuka, maar dan anders! Deze shakshuka is helemaal vega en maak je van aubergine. Ik liet me inspireren door de dip ‘muhamarra’ voor dit recept en maakte een saus die daaraan doet denken. En dat smaakt heerlijk met de zachte aubergine en zacht gestoofde eitjes! Dip er wat versgebakken Turks of Marokkaans brood in en je hebt een heerlijke maaltijd 🙂

Vrijdag: Pastel goreng

Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik maakte deze pastel goreng al een hele tijd geleden, maar ik weet nog goed hoe lekker ze waren. Heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met kruidig gehakt, vermicelli, wortel, erwtjes en ei. Lekker als borrelhapje, maar ook leuk als onderdeel van een uitgebreide rijsttafel. Zorg dat je er lekker veel maakt, zodat je altijd een goeie snack in de diepvries hebt! 

Zaterdag: Irish stew

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een mooi stoofgerecht voor je! Deze Irish stew wordt de laatste weken al weer heel erg goed bezocht en dat snap ik wel. Want dit soort stoofvlees is precies waar je zin in hebt als de dagen weer kouder en natter worden. Heerlijk diep van smaak door de guinness, met super mals vlees natuurlijk. Echt een toppertje!

Zondag: Pompoen ijs

Zin in iets zoets dit weekend? Dan raad ik je dit zelfgemaakte pompoen ijs aan. Klinkt misschien gek, pompoen ijs, maar pompoen is juist heel erg geschikt voor zoete recepten. En dit ijs bracht ik ook nog eens goed op smaak met zelfgemaakte pumpkin spice, walnoten en maple syrup. Echt een van de lekkerste ijssmaken die ik tot nu toe heb gemaakt. En heel uniek!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.