Irish stew: recept voor een Ierse stoofpot

Irish stew: recept voor een Ierse stoofpot

Irish stew stond al even op mijn lijstje om te maken! Want ik ben hartstikke fan van stoofvlees en wilde al een tijdje een stoofpot met guinness bier maken. Ik ben namelijk gek op koken met bier en wijn. En in stoofpotten is bier en wijn echt superlekker! Zo ook in deze Irish stew met guinness, aardappeltjes en wortels. En natuurlijk lekkere verse kruiden!

Ik gebruik heerlijk mals lamsvlees voor deze Ierse stoofpot, maar je kunt ook runderstoofvlees in deze stoofpot gebruiken. Dat wordt namelijk ook heerlijk mals en zacht en is dus ook prima geschikt voor deze stoofpot 🙂

Wij hadden nog een heerlijk ongesneden donker brood liggen, wat we heerlijk in de saus hebben gedoopt. Hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het wel heel erg lekker. En wil je liever wat meer groenten? Dan kun je wat meer wortel toevoegen en eventueel pastinaak in plaats van aardappel of erbij?

Smakelijk!

Irish stew: Recept voor Ierse stoofpot met guinness, aardappels en wortel
Pin recept Delen op Facebook
4.70 van 10 stemmen

Irish stew: recept voor een Ierse stoofpot

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram lamsbout (zonder bot)
  • peper en zout
  • 2 el bloem
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 3 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1 tl gemalen kruidnagelpoeder
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillonblok
  • 500 ml guinness bier
  • 4 grote aardappels
  • 3 winterpenen

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid met peper en zout. Doe over in een kom en meng met de 2 el bloem. Verhit de roomboter in een stoofpan en bak hier het vlees in aan. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Voeg ze vervolgens toe aan het vlees in de pan en bak eventjes mee. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees. Bak ook een minuutje mee.
  • Doe de tomatenpuree bij het vlees en bak eventjes mee. Voeg de worcestershiresaus, kruiden, het runderbouillonblokje en de guinness toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat de stoofpot vervolgens anderhalf uur stoven met het deksel op de pan.
  • Snijd de aardappels in hapklare stukjes en de wortels in plakjes. Was dit goed (je hoeft de aardappels niet te schillen) en voeg na anderhalf uur stoven toe aan het vlees. Stoof het vlees nog een half uurtje zonder deksel totdat de aardappels en de wortels gaar zijn en de saus wat ingedikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.