Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Thaise Larb
Dit recept maakte ik al een hele tijd geleden, maar blijft hartstikke lekker. Een lekkere en lichte maaltijd die je zo in elkaar hebt gezet. Perfect om je week mee te starten! Je eet Thaise larb in lekkere knapperige frisse slablaadjes, wat een heerlijke smaakcombi is! Ik vind dit een prima hoofdgerecht, maar je kunt er ook wat (gebakken) rijst bij serveren als je denk dat dit niet voldoende is. Geniet ervan!
Dinsdag: Vitello tonnato spaghetti
Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je! Ken je vitello tonnato als voorgerecht? Daar is dit past recept op gebaseerd. De smaken van een vitello tonnato, maar dan in een hoofdgerecht met spaghetti en rucola. Ik vind het heel erg goed gelukt! Hopelijk jij ook 🙂 Serveer er nog een frisse salade bij en je hebt een perfecte doordeweekse maaltijd! Lekker, snel klaar en je een lekkere lunch als je nog wat over hebt.
Woensdag: Doperwtensoep met groene curry
Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke soep van doperwten die we op smaak brengen met een groene currypasta. Maak het jezelf makkelijk door een goede kant-en-klare currypasta te gebruiken, of maak ‘m helemaal zelf! Serveer er paratha bij om lekker in de soep te dippen! En ook hier geldt: heb je over, lekker! Dit is namelijk ook echt een heerlijke lunch de dag erna. Of je eet nog een avondje soep.
Donderdag: Hartige loempia taart
Tot nu toe vond ik loempia’s maken nog teveel werk, of ik ben er gewoonweg nog niet aan toegekomen.. Wat ik wel al heb gemaakt, is deze heerlijke hartige loempiataart! Goede loempiasmaak en een stuk minder werk dan losse loempia’s 😉 Je kunt ook een kleiner taartje maken als je er met minder van eet, of je maakt 2 kleine taartjes zodat je er twee dagen van kunt eten.
Vrijdag: Mini focaccia met mortadella
En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke mini focaccia belegd met pistache, mortadella en burrata, echt een fantastisch lekkere combi! En wil je het jezelf makkelijk maken, koop dan verse ciabatta of focaccia broodjes bij de bakker en beleg ze zelf. Maar eigenlijk wil je deze focaccia echt wel zelf maken. Moeilijk is het niet, maar je hebt er wel even de tijd voor nodig. Maak ze bijv. in het weekend alvast en vries ze in. Dan hoef je ze alleen nog maar te beleggen.
Zaterdag: Marokkaanse kefta met ei
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Marokkaanse kefta met ei op tafel. Kun je in een tajine maken, maar hoeft niet per se. Ik ben gek op de Marokkaanse keuken en dit is ook weer zo’n mooi voorbeeld van hoe ze heerlijke smaken weten te combineren. Serveer met Turks of Marokkaans brood, om de heerlijke saus op te deppen!
Zondag: Citroenkoekjes met roomkaasvulling
Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke citroen koekjes met roomkaasvulling. Als je eenmaal zelf koekjes hebt gemaakt en zeker met deze heerlijke fris-romige vulling, wil je echt niet meer anders. Dit soort heerlijke dikke koeken zijn helemaal hip! En met dit recept maak je ze lekker makkelijk helemaal zelf. Als dit niet je smaak is, heb ik nog heel veel andere smaken voor je, zoek maar eens bij mijn koeken 😉
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂





