Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 12

Lekker & Gevarieerd Weekmenu – Week 12

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Thaise Larb

Thaise larb salade van varkensgehakt en pinda's

Dit recept maakte ik al een hele tijd geleden, maar blijft hartstikke lekker. Een lekkere en lichte maaltijd die je zo in elkaar hebt gezet. Perfect om je week mee te starten! Je eet Thaise larb in lekkere knapperige frisse slablaadjes, wat een heerlijke smaakcombi is!

Dinsdag: Vitello tonnato spaghetti

Voor de dinsdag heb ik een lekkere pasta voor je! Ken je vitello tonnato als voorgerecht? Daar is dit past recept op gebaseerd. De smaken van een vitello tonnato, maar dan in een hoofdgerecht met spaghetti en rucola. Heerlijk!

Woensdag: Doperwtensoep met groene curry

Halverwege de werkweek! We maken een heerlijke soep van doperwten die we op smaak brengen met een groene currypasta. Maak het jezelf makkelijk door een goede kant-en-klare currypasta te gebruiken, of maak ‘m helemaal zelf! Serveer er paratha bij om lekker in de soep te dippen!

Donderdag: Hartige loempia taart

Tot nu toe vond ik loempia’s maken nog teveel werk, of ik ben er gewoonweg nog niet aan toegekomen.. Wat ik wel al heb gemaakt, is deze heerlijke hartige loempiataart! Goede loempiasmaak en een stuk minder werk dan losse loempia’s 😉

Vrijdag: Mini focaccia met mortadella

En het is weer vrijdag! Vandaag maken we deze heerlijke mini focaccia belegd met pistache, mortadella en burrata, echt een fantastisch lekkere combi! En wil je het jezelf makkelijk maken, koop dan verse ciabatta of focaccia broodjes bij de bakker en beleg ze zelf.

Zaterdag: Marokkaanse kefta met ei

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Dus als je de tijd hebt, zet dan deze heerlijke Marokkaanse kefta met ei op tafel. Kun je in een tajine maken, maar hoeft niet per se.

Zondag: Citroenkoekjes met roomkaasvulling

Voor wie zondag extra wil uitpakken heb ik deze heerlijke citroen koekjes met roomkaasvulling. Als je eenmaal zelf koekjes hebt gemaakt en zeker met deze heerlijke fris-romige vulling, wil je echt niet meer anders. Geniet ervan!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.