Doperwtensoep met groene curry en noedels

Doperwtensoep met groene curry en noedels

Project huis leeg koken is nog steeds in volle gang! En in mijn la vond ik nog een groene currypasta uit mijn goodiebag na een Thaise kookworkshop van Thaiselect. En eigenlijk ben ik helemaal geen fan van kant-en-klare currypasta’s, maar dit merk bevalt me erg goed! Maar je kunt natuurlijk ook zelf een groene currypasta maken. Hoewel het recept dan ietsjes minder snel en simpel is, heb je het nog steeds snel op tafel staan. Wat natuurlijk ook wel erg fijn is op een doordeweekse avond 🙂

Ik vind de combinatie van doperwten en curry altijd heel erg lekker. Doperwten zijn namelijk van nature best wel zoet en een curry is vaak lekker pittig, door de vissaus wat zoutig en door de limoen ook lekker zuur. Wat een prachtige combinatie maakt. De smaken komen in deze soep echt perfect bij elkaar. En de koriander en kokosroom staat sowieso prachtig op de soep, maar maakt de smaak ook nog eens beter!

Al met al dus een makkelijk receptje, maar vooral ook erg lekker. Oja! Ik bakte hier heerlijke paratha’s bij. Niet omdat dat nodig is, want de soep vult best wel. Maar vooral omdat ik paratha’s gewoon heel erg lekker vind. Deze komen uit de supermarkt (of toko), maar ik ga ze ook nog eens zelf proberen te maken!

Smakelijk! 😉

Doperwtensoep met groene curry en noedels
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Dopertwensoep met groene curry en noedels

Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • scheutje zonnebloemolie
  • 50 gram groene currypasta of 1 verpakking
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 500 gram doperwtjes (diepvries)
  • 500 ml kokend water
  • 2 el vissaus
  • 1 el gula djawa (of bruine suiker)
  • 1 limoen
  • 200 gram rijstnoedels (of bijv. ramen noedels)
  • verse koriander
  • kokosroom

Instructies

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe soeppan en bak hier de currypasta eventjes in aan totdat deze goed begint te geuren. Voeg vervolgens de kokosmelk, doperwten en het kokend water toe. Breng op smaak met 2 el vissaus, 1 el gula djawa en het sap van 1 limoen. Laat de soep 5 minuutjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de noedels over 4 verschillende kommen. Pureer de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Verdeel de soep over de kommen en garneer met wat fijngehakte koriander en een scheutje kokosroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.