Aardappelsalade met tonijn

Aardappelsalade met tonijn

Wij eten eigenlijk vrij weinig aardappelen. Ondanks dat ze in een hoop gerechten echt wel lekker zijn, weet ik vaak niet zo goed wat ik er mee moet en heb ik er vaak ook gewoon niet zoveel zin in.. Ondanks dat ik aardappels dus wel lekker vind :p Raar, of niet?

In deze tonijnsalade zijn ze in ieder geval hartstikke lekker! Je roostert ze even lekker krokant in de airfryer (of in de oven als je geen airfryer hebt) en kruidt ze met wat peper, zout en oregano. Simpel, maar erg lekker! Zo worden de aardappeltjes van buiten heerlijk krokant en van binnen zijn ze nog zacht.

Dit combineert dan ook weer heerlijk met de frisse tonijnsalade met frispittige radijsjes en knapperige peultjes. Het gepocheerde eitje, waar het zachte eigeel uitloopt en de hele salade nog een extra smeuïge touch geeft. Echt super lekker! En heel anders dan wat ik normaal eet, dus dat is ook wel eens leuk 🙂

Ga jij deze tonijn- aardappelsalade ook eens uitproberen? Laat me dan vooral weten wat je er van vond! Vind ik leuk om te horen, of het nou positief of negatief is 😉

Smakelijk!

Aardappelsalade met tonijn, peultjes en een gepocheerd eitje
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Aardappelsalade met tonijn

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • airfryer

Ingrediënten

Gebakken aardappeltjes

  • 8 aardappelen
  • peper en zout
  • gedroogde oregano

Tonijnsalade

  • 250 gram peultjes
  • bosje radijsjes
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 250 gram ricotta
  • 1 citroen
  • olijfolie

Gepocheerde eieren

  • scheutje witte wijnazijn
  • 4 eieren

Instructies

Gebakken aardappeltjes

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd ze in partjes, je hoeft ze niet te schillen. Meng met peper, zout, een gedroogde oregano en een flinke scheut olijfolie.
  • Rooster de aardappeltjes in de airfryer totdat ze mooi bruin en krokant zin, bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten.

Tonijnsalade

  • Blancheer de peultjes in ruim gezouten water voor zo'n 2 – 3 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
  • Was de radijsjes goed en snijd de uiteinden eraf. Snijd de radijsjes vervolgens in dunne plakjes.
  • Giet de tonijn af en trek het tonijnvlees met een vork uit elkaar. Meng de tonijn met de peultjes, de radijsjes, en de ricotta.
  • Rasp de schil van de citroen er boven en knijp het sap ook boven de gemengde tonijn. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Gepocheerde eieren

  • Breng een steelpannetje met water aan de kook. Doe hier een scheutje witte wijnazijn in en roer er met een lepel of vork een draaikolkje in. Breek hier een eitje in en pocheer dit in 2 tot 3 minuten gaar. Schep dit met een schuimspaan uit het pannetje en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit totdat je alle eieren hebt gepocheerd.

Aardappelsalade met tonijn

  • Verdeel de geroosterde aardappeltjes over 4 borden of kommen. Schep hier de tonijnsalade bovenop en leg daar het gepocheerde eitje nog bovenop. Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling