Ik ben niet zo fan van aardappels en van maar weinig aardappelsalades.. Dus besloot ik een aardappelsalade te maken die ik wel écht lekker vind! En dat is deze Portugese stijl aardappelsalade geworden 🙂 Heerlijke zoutige chouriço met natuurlijk aardappels, cherrytomaatjes en paprika. In een heerlijke frisse dressing!
En geloof me, als je ooit de Portugese chouriço hebt gehad, dan wil je nooit meer anders. Portugese chouriço is namelijk nóg lekkerder dan de Spaanse chorizo, hoewel ik van allebei eigenlijk wel fan ben.. Chorizo meer als borrelhapje (lekker gesneden met wat serranoham en manchego erbij. En Portugese chouriço doet het juist weer beter gebakken, in een gerecht.
Aangezien ik laatst ruim chouriço heb ingeslagen bij Portugeseproducten.nl kan ik nog wel even vooruit en zal dit zeker niet het laatste recept met chouriço zijn.
Smakelijk!
Portugese aardappelsalade met chouriço
Ingrediënten
Portugese aardappelsalade
- 500 gram krieltjes
- 1 Portugese chouriço
- 200 gram verse doperwtjes
- 1 rode ui
- 2 rode puntpaprika's
- 200 gram cherrytomaatjes
Dressing
- 3 el mayonaise
- 1 tl paprikapoeder
- mespunt piri piri kruiden
- zout en peper
- 1 el citroensap
Topping
- 1 rode of groene (jalapeño) peper
- bosje verse koriander
Instructies
Portugese aardappelsalade
- Was de krieltjes en snijd in hapklare stukken. Kook ze in de schil in ruim gezouten water in zo'n 10 tot 15 minuutjes zacht. Prik er met een vork in, als ze zacht zijn, zijn ze gaar!
- Snijd de chouriço in plakjes en bak aan beide kanten mooi bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook de doperwtjes in gezouten water in 8 minuutjes gaar. Laat uitlekken in een vergiet.
- Maak de rode ui en de paprika's schoon. Halveer beiden en snijd in dunne ringen (de ui wat dunner dan de paprika).
- Halveer de cherrytomaatjes. Meng al het bovenstaande door elkaar.
Dressing
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng dit door de aardappelsalade. Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Topping
- Garneer met ringetjes rode of groene peper en wat verse korianderblaadjes.