Portugese maaltijdsalade met gamba’s en chouriço

Portugese maaltijdsalade met gamba’s en chouriço

Mocht je het nog niet weten.. Ik ben fan van Portugese chouriço! En ondanks dat ik écht wel weet dat niet elk Portugees chouriço bevat, kan ik het niet echt laten om zelf wel chouriço in elk Portugees gerecht te stoppen :p Ik vind het namelijk zó lekker!

En ik heb er heel erg veel van.. Dat scheelt misschien ook :p Ik kocht namelijk een aardige hoeveelheid in bij Portugeseproducten.nl en vacumeerde alles. Zo gaat het hartstikke lang mee en kan ik er dus nog wel even van genieten 🙂

Bijvoorbeeld door de chouriço in een maaltijdsalade te verwerken. Misschien maakt dat de salade net weer wat minder gezond.. Maar het maakt ‘m wel nóg lekkerder! En daar gaat het toch om?

Enjoy!

Portugese maaltijdsalade met gamba's en chouriço
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Portugese maaltijdsalade met gamba’s en chouriço

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 Portugese chouriço
  • 16 gamba's

Portugese salade

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 oranje of gele paprika
  • 0,5 komkommer
  • 2 jalapeñopepers
  • 1 zakje veldsla
  • 1 avocado
  • bosje verse koriander

Dressing

  • 2 el olijfolie gebruik evt. gerookte olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el citroensap

Croutons

  • 1 klein stokbroodje
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl piri piri kruiden of gerookt paprikapoeder

Instructies

  • Snijd de chouriço worst in plakjes en bak deze mooi bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de gamba's in het bakvet van de chouriço totdat ze nét roze zijn. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.

Portugese salade

  • Halveer de cherrytomaatjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Maak de avocado schoon en snijd deze in stukjes.
  • Snijd ook de komkommer in stukjes en de pepers in ringetjes. Meng alle groenten voor de salade door elkaar met wat in stukjes geknipte koriander.

Dressing

  • Meng voor de dressing alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Croutons

  • Snijd het stokbroodje in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe hier de stukjes stokbrood in en bestrooi met peper, zout en piri piri kruiden (of paprikapoeder). Schep regelmatig om en bak totdat de croutons mooi krokant zijn.

Salade samenstellen

  • Verdeel de groenten over 4 borden. Sprenkel hier wat van de dressing overheen. Verdeel vervolgens de chouriço, gamba's en croutons over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.