Portugese chouriço is echt zo enorm lekker! Dus toen ik in Portugal was, heb ik een flink voorraadje meegenomen. Hier in Nederland kun je het namelijk in de meeste supermarkten niet vinden. Online heb je wel wat webshops, maar het liefst heb je ze natuurlijk gewoon rechtstreeks uit Portugal. Tip van mij dus: ben je in Portugal? Neem een mooi voorraadje mee!
Daar kun je namelijk onder andere deze heerlijke Portugese rijst mee maken. Of maak mijn Portugees stoofvlees of Portugese kip met port en chouriço, genoeg keuze! En allemaal even lekker 🙂
En als je nog niet vaak met port hebt gekookt, dan bewijst dit gerecht ook dat dat wel een goed idee is! Het geeft namelijk een heerlijke zoete en diepe smaak aan het gerecht. Past heel erg lekker bij de chouriço. Dit gerecht zal zeker niet authentiek Portugees zijn, maar lekker is het sowieso!
Smakelijk 🙂
Portugese rijst met chouriço
Ingrediënten
- 1 Portugese chouriço
- 1 rode ui
- 2 rode puntpaprika's
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- snuf piri piri kruiden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 100 ml witte port
- 150 gram lange witte rijst
- 750 ml kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- peper (en eventueel zout)
- bosje verse koriander
Instructies
- Snijd de chouriço in plakjes en pak deze in een droge koekenpan knapperig en mooi bruin. Zet opzij en bewaar het bakvet dat uit de chouriço is gekomen.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Bak in het bakvet van de chouriço glazig. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes. Voeg dit toe bij de ui en bak ook een paar minuten mee.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak 1 minuut mee.
- Voeg dan de tomatenpuree, piri piri kruiden en gerookt paprikapoeder toe. Bak ook een minuut of 2 mee. Blus af met de witte port en voeg dan de rijst en bouillon toe. Roer alles goed door. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de rijst in 15 tot 20 minuten gaar koken. Proef af en toe of de rijst al gaar is.
- Roer de chouriço door de rijst. En garneer met de verse koriander.