Tropische fruitcake met mango en papaya

Tropische fruitcake met mango en papaya

In de Foodybox Zomer die ik binnen kreeg, zaten een paar zakken Fast Fruit diepvriesfruit. Handig voor een smoothie, maar een smoothie is ook weer een beetje saai. Dus ik besloot de inhoud van de zak(ken) in een cakebelsag te mikken en dat werd deze heerlijke tropische vruchten cake!

Lekker makkelijk, met fruit dat je denk ik niet zo heel vaak eet. Ik moest zelf ook even opzoeken wat pitaya überhaupt is, blijkt gewoon dragonfruit te zijn, zo ken ik het wel haha. En acai had ik eigenlijk ook nog nooit gehad, dus daar was ik ook wel benieuwd naar.

En het resultaat: Een heerlijke kleffe, maar ook zoetzure cake. Ik vind het heerlijk als de cake niet droog is, maar juist een beetje tegen het kleffe/natte aanhangt. Dat doet de gecondenseerde melk al voor een groot deel, maar met dit heerlijke diepvriesfruit, wordt dat nog lekkerder! Ik ben er blij mee 🙂

Smakelijk!

Tropische fruitcake met mango en papaya
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tropische fruitcake met mango en papaya

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige springvorm

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.
  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe (tijdens het mixen) en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix hier vervolgens het blikje gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen. Mix er dan het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout doorheen tot een mooi luchtig beslag.
  • Meng het fruit met een paar eetlepels bloem en schep goed om. Spatel dit voorzichtig door het cakebeslag.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en stort hier het beslag in, strijk het beslaag mooi glad.
  • Bak de cake in 1 uur gaar. Test eventueel met een satéprikker. Als deze er schoon uit komt, dan is de cake gaar. Laat de cake in de bakvorm afkoelen en snijd daarna in stukjes.

3 reacties

  1. Goedemorgen Evie
    Ik wil dit recept vandaag maken
    Maar kom even niet uit het verhaal room er over heen ,
    of lees ik het te moeilijk ?
    Zoals ik het lees moet fruit door het beslag , en eigenlijk alles en dan in de vorm
    En bakken maar 😊
    Maak veel van jou recepten , kom er altijd uit duidelijk geschreven
    En niet te vergeten , smaken goed , wij zeggen hier altijd voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.