Groene papaya salade (Som Tam)

Groene papaya salade (Som Tam)

Ik denk dat groene papaya salade wel een van de meest bekende Thaise gerechten is. Vaak is een groene papayasalade heel erg pittig. Ik maak ‘m zelf niet zo pittig omdat ik wel wil dat iedereen het kan eten 🙂 Wil je het extra pittig? Voeg dan nog wat extra rode pepers toe.

Ik serveerde deze groene papaya salade als bijgerecht bij een romige curry, op die manier krijg je een heerlijk fris contrast. En als je wat over hebt, kun je het lekker als lunch eten de volgende dag. Deze papayasalade blijft namelijk lang lekker 🙂

het was wel een klusje om de papaya mooi julienne te snijden, maar omdat groene papaya nog best stevig is, is het wel het lekkerst om er mooie dunne reepjes van te snijden.

Enjoy!

Groene papayasalade (Som Tam)
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Groene papaya salade (Som Tam)

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 0,5 groene papaya
  • 200 gram slangenbonen of kouseband
  • 200 gram cherrytomaatjes

Dressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 4 el vissaus
  • 6 el limoensap
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el gedroogde garnaaltjes
  • 4 el gezouten pinda's

Instructies

  • Schil de groene papaya. Halveer deze en haal de pitjes eruit. De andere helft van de papaya kun je in de koelkast bewaren.
  • Snijd de groene papaya in heel dunne reepjes (julienne) en doe in een saladekom.
  • Maak de slangenbonen schoon en snijd in hapklare stukjes. Kook kort al dente in zo'n 5 minuutjes. Giet af en spoel af met koud water. Dep droog en doe bij de papaya in de saladekom
  • Kneus de julienne papaya en de slangenbonen met de stamper van een vijzel totdat ze beiden iets zachter zijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes en doe ze bij de salade.

Dressing

  • Maak de knoflook en rode peper schoon (verwijder evt. de zaadlijsten). Pureer dit samen met de vissaus, palmsuiker en het limoensap in een keukenmachine of blender tot een mooie dressing.
  • Hak de gedroogde garnaaltjes fijn en de pinda's grof en roer dit samen met de dressing door de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.