Marokkaanse kalfsschenkels met rozijnen

Marokkaanse kalfsschenkels met rozijnen

Dit was lekker! Ik houd heel erg van de combinatie tussen hartig en zoet en dat heeft dit gerecht heel erg goed voor elkaar. De kalfsschenkels zijn heerlijk hartig en de gesmoorde uien zijn lekker zoet. Ook gebruikte ik mooie grote sappige rozijnen waardoor het zoete aspect helemaal mooi naar boven komt!

Je hebt wel even de tijd nodig voor dit recept, ik bewaar dit soort recepten zelf vaak voor het weekend. Dan ben ik vaak overdag toch wel thuis en kan het eten lekker lang stoven. En in dit geval doet de oven het meeste werk, lekker makkelijk dus!

Serveer met wat geroosterde groenten uit de oven (bijv. uien, paprika, courgette en aubergine), couscous en warm brood. Je hebt als het goed is best wat saus (leng het evt. aan met nog wat heet water) en dat is extra lekker met wat vers brood om het mee op te deppen!

Smakelijk 🙂

Marokkaanse kalfsschenkels met rozijnen en amandelen
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Marokkaanse kalfsschenkels met rozijnen

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kalfsschenkels

  • 4 even grote kalfsschenkels
  • zout en peper
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el kurkuma
  • 1 el kaneel
  • 1 el gemalen gember
  • pluk saffraan
  • 1 pot kalfsfond ongeveer 400 ml
  • 1 el citroensap

Gesmoorde uien

  • 200 gram rozijnen
  • 1 kilo uien
  • klont boter
  • 2 el suiker
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • scheutje water
  • zout en peper
  • scheutje oranjebloesemwater

Topping

  • blanke amandelen
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Kalfsschenkels

  • Kruid de kalfsschenkels rondom met peper en zout.
  • Verhit een klontje boter in een brede ovenbestendige braadpan (het liefst passen de kalfsschenkels hier naast elkaar in) en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan met de kalfsschenkels, samen met de kurkuma, kaneel en gember. Bak even kort mee.
  • Voeg dan de kalfsfond, citroensap en saffraan toe. Roer goed door elkaar en doe een deksel op de pan.
  • Stoof in de oven totdat het vlees van het bot valt, in zo'n 2 tot 3 uur. Bedruip regelmatig met de saus.

Gesmoorde uien

  • Wel de rozijnen in heet water en zet opzij.
  • Maak de uien schoon en snijd in ringen. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en doe hier de uien bij.
  • Voeg ook de suiker, kurkuma, kaneel, oranjebloesemwater en een scheutje water toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en smoor de uien totdat ze mooi bruin en zacht zijn. Dit kan goed 1 uur duren. Roer regelmatig.
  • Giet de geweekte rozijnen af en roer door de uien.

Topping

  • Bak een handjevol blanke amandelen in een scheutje olie totdat ze mooi bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de gesmoorde uien op de kalfsschenkels en besprenkel met nog een beetje oranjebloesemwater. Garneer met verse peterselie en koriander.
  • Lekker met couscous , versgebakken brood en geroosterde groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.