Mango cupcakes met witte chocolade ganache

Mango cupcakes met witte chocolade ganache

Cupcakes: eigenlijk bak ik ze te weinig.. Cupcakes zijn namelijk altijd een hit, altijd lekker en zien er altijd leuk uit! Deze keer besloot ik er een lekker mango smaakje aan te geven. Dat kan in principe met gepureerde mango, maar ik had nog gevriesdroogd mangopoeder en mango vruchtenpasta van KoRo. Die had ik eigenlijk gekocht om macarons mee te maken, maar dat was niet helemaal gelukt.. Gelukkig deze mango cupcakes wel 🙂

Door het mangopoeder en de mango vruchtenpasta aan het beslag toe te voegen én de cupcakes met de vruchtenpasta te vullen, krijg je echt een heerlijke mangosmaak aan de cupcakes 🙂 Vervolgens top ik ze af met witte chocolade ganache (altijd goed!) en wat verse passievrucht, want mango en passievrucht zijn gewoon een match made in heaven. En het ziet er leuk uit!

Heerlijke makkelijke fruitige cupcakes heb je dan! Deel ze uit of eet ze lekker helemaal zelf op 😉 Altijd goed!

Ps. Wil je ook bij KoRo bestellen? Gebruik dan kortingscode EVIEKOOKT5 voor 5% korting op je gehele bestelling 🙂

Geniet ervan!

Mango cupcakes met witte chocolade ganache en passievrucht
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Mango cupcakes met witte chocolade ganache

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 16 cupcakes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • cupcake vorm

Ingrediënten

Mango cupcakes

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 4 el mango vruchtenpasta of gepureerde mango
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 el gevriesdroogd mangopoeder
  • mespunt zout

Vulling en topping

Instructies

Cupcakes bakken

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag. Voeg nu ook het vanille extract en de mango vruchtenpasta toe.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het gevriesdroogde mangopoeder en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag, klop even op hoge snelheid goed door.
  • Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 25 – 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.

Vulling en topping

  • Maak met een kleine steekvorm een rondje in het midden en haal het binnenste van de cupcake er uit (of doe dit met een klein lepeltje).
  • Doe de mango vruchtenpasta (of gepureerde mango) in een spuitzak en vul hier de cupcake mee.
  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje (niet laten koken!), voeg de witte chocolade (in stukjes) toe en zet het gas uit. Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is. Dek af en zet in de koelkast totdat ie mooi stevig is.
  • Doe de witte chocolade ganache in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake.
  • Snijd de passievruchten doormidden en schep op elke cupcake wat passievruchtenpulp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling