Passievruchtencake met witte chocolade ganache

Passievruchtencake met witte chocolade ganache

Ik ben gek op passievruchten! Dus ik wilde weer iets bakken en besloot aan de slag te gaan met passievrucht. Ik verwerkte de passievrucht in het cakebeslag zelf én in de topping. Ik maakte namelijk witte chocoladeganache met passievrucht en topte deze ook nog af met extra verse passievrucht! Genoeg passievrucht in deze cake dus 🙂

Voor het gemak gebruikte ik voor het passievruchtensap, passievrucht uit de diepvries. Als je zo’n pakketje ontdooit en zeeft heb je ongeveer 150 ml sap. Precies wat je nodig hebt voor dit recept 🙂 En als het ietsjes meer is, is het ook niet zo erg. De cake stolt toch wel in de oven. Check wel altijd of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar 🙂

Ik heb ook nog getwijfeld om de cake af te toppen met wat stukjes mango, maar ik vond de mango die ik had niet zo lekker en dan is alleen passievrucht ook helemaal prima! Maar experimenteer er vooral zelf eens mee.

Smakelijk!

Passievruchtencake met witte chocolade passievrucht ganache
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Passievruchtencake met witte chocolade ganache

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Passievruchtencake

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml passievruchtensap
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout

Witte chocolade ganache

  • 400 gram witte chocolade
  • 150 ml passievruchtensap

Topping

  • 4 verse passievruchten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in. Ik gebruikte een ronde bakvorm, maar je kunt natuurlijk ook een vierkante gebruiken.

Passievruchten cake

  • Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Je hebt 150 ml passievruchtensap nodig, als je een pakje diepvriespassievrucht zeeft, houd je ongeveer 150 ml over.
  • Voeg het passievruchtensap samen met het vanille extract toe aan je beslag en mix nog een keer goed door.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bak in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Check voordat je de cake uit de oven haalt of deze gaar is: steek een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uitkomt (dus zonder beslag er aan), dan is de cake gaar!
  • Laat de cake zo'n 10 minuten afkoelen in het bakblik. Haal de cake vervolgens uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster. Leg er een schone theedoek overheen.

Witte chocolade ganache

  • Maak ondertussen de ganache. Smelt de witte chocolade au bain marie, samen met het gezeefde passievruchtensap (dus in een kommetje boven kokend water). totdat je een mooie dikke witte ganache hebt.
  • Koel de ganache in de koelkast totdat ie dikker is en makkelijk om over de cake uit te smeren

Topping

  • Haal het passievruchtenpulp uit 3 van de 4 passievruchten en verdeel gelijkmatig over de ganache. Garneer de cake met de andere doormidden gesneden passievrucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.