Carrot cupcakes met witte chocolade

Carrot cupcakes met witte chocolade

Cupcakes zijn leuk! En ik heb ze tot nu toe echt veel te weinig gemaakt. Dus daar gaan we verandering in brengen 🙂 Ik maakte eerder al heerlijke red velvet oreo cupcakes en vandaag deel ik dus deze heerlijke carrot cupcakes met je. Die net wat anders zijn dan de carrot cake en carrot cake muffins :p Maaarr alle drie opties zijn lekker.. dus welke ga je maken?

Wil je wat uit te delen hebben of krijg je meerdere mensen op visite? Dan zijn deze carrot cupcakes echt leuk om te maken. Ze zijn namelijk super schattig, goed uit te delen en natuurlijk heel erg lekker! Niet gezond.. ondanks dat er wortel in zit, dus daarvoor hoef je het niet te doen :p Maar voor de smaak zeker wel!

Door het beslag zitten ook nog wat stukjes witte chocolade, wat een leuke extra variant is op de traditionele carrot cake. En gelukkig gaat de smaak van witte chocolade ook heel erg goed bij carrot cake. Een mooie toevoeging dus om deze cupcakes toch net wat anders te maken!

Smakelijk 🙂

Carrot cupcakes met witte chocolade en walnoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Carrot cupcakes met witte chocolade

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Afwerking10 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 16 cupcakes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 2 el kaneel
  • 350 gram julienne gesneden wortel
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram witte chocolade

Frosting

  • 200 gram mascarpone
  • 200 gram monchou
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de lichtbruine basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de kaneel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Spatel er nu de wortel doorheen.
  • Hak de walnoten en de witte chocolade grof en roer dit ook door het beslag. Rasp de sinaasappel en voeg ook het sinaasappelrasp toe aan het beslag. Roer alles goed door.
  • Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.

Topping

  • Mix voor de topping de mascarpone, monchou en poedersuiker met de mixer tot een mooi luchtig mengsel. Doe het over in een spuitzak en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer de cupcakes eventueel nog met wat extra walnoten en wortel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.