Het is weer tijd om de barbecue aan te steken! Heerlijke tijd van het jaar vind ik š En ook een mooie tijd om wat heerlijke gerechtjes op en bij de barbecue te maken. Bijvoorbeeld dit simpele recept voor een heerlijke aardappelsalade. Ik vind eigenlijk alle kant-en-klare salades uit de supermarkt niet lekker.. En dan bedoel ik die huzarensalades, rundvleessalades, maar ook de aardappelsalades. En zo moeilijk kan het toch niet zijn om deze zelf te maken?
Nou nee dus! Met dit recept heb je echt binnen no time een heerlijke aardappelsalade op tafel staan. De meest tijd zit in het laten afkoelen van de aardappels en gekookte eieren. Voor de rest is het wat snijwerk en alles goed door elkaar roeren. Klinkt eenvoudig genoeg toch? Is ook wel fijn, want vaak kost een barbecue toch best wel even wat werk! En een lekker makkelijk bijgerecht is dan mooi meegenomen.
Ik maakte deze aardappelsalade overigens al in de ochtend, zodat ie de rest van de dag gewoon lekker in de koelkast kon wachten totdat we gingen eten. Lekker makkelijk š Je kunt ‘m eventueel ook al de dag vantevoren maken.
Smakelijk!
Aardappelsalade met feta, appel en walnoten
Ingrediƫnten
- 500 gram aardappels
- 125 gram hamblokjes
- 100 gram feta
- 2 hardgekookte eieren
- 1 pink lady appel
- 75 gram walnoten grof gehakt
- 3 el dikke yoghurt (Griekse of Turkse)
- 3 el mayonaise
- zout en peper
- verse peterselie
Instructies
- Snijd de aardappels (ongeschild) in hapklare stukjes. Spoel ze goed af en kook ze in 15 minuutjes in ruim gezouten water gaar. Snijd ondertussen de feta in stukjes en doe dit over in een kom. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes (verwijder het klokhuis). Meng dit samen met de mayonaise, yoghurt en hamblokjes in de kom (bij de feta).
- Heb je de eieren al gekookt? Pel ze en snijd deze dan in stukjes en roer dit ook door de rest van de ingrediƫnten in de kom. Heb je de eieren nog niet gekookt? Kook ze dan in 10 minuutjes hard en laat ze in ijswater afkoelen. Laat dit samen met de aardappels minstens een kwartiertje afkoelen. Pel de eieren, snijd in stukjes en roer samen met de aardappels door de overige ingrediƫnten in de kom. Hak de walnoten grof, hak wat peterselie fijn en meng alles voor de aardappelsalade door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.