Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.
Maandag: Spaghetti carbonara met chorizo
Voor de maandag heb ik een heerlijke pasta voor je! Ik ben over het algemeen groot voorstander van de traditionele Italiaanse keuken, maar ik vind het ook leuk om hier mee te experimenteren. Daarom maakte ik een pasta carbonara met chorizo in plaats van met guanciale. En dat beviel ook érg goed. Geen traditioneel carbonara recept dus, maar wel een heel erg lekker pasta carbonara recept, met een twist!
Dinsdag: Salade met gerookte eend
Voor de dinsdag heb ik een heerlijke maaltijdsalade! Één van de fijnste dingen van de herfst vind ik toch wel dat het wild dan weer in het seizoen is! Ik vind het allemaal even lekker, maar eend blijft toch wel een van de favorieten en vrij goed te krijgen in de verschillende supermarkten. Als de Lidl het feestdagen assortiment weer in de schappen heeft liggen, koop je er deze gerookte eendenborst voor deze heerlijke salae.
Woensdag: Beef teriyaki salade
Halverwege de werkweek! Vandaag maken we een heerlijke beef teriyaki op een bedje van verse salade om het gezond te houden. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon rijst bij serveren. Dan krijg je deze heerlijke beef teriyaki 🙂 Maar ik vind het zelf wel lekker om de salades af te wisselen met de wat zwaardere herfstgerechten, zoals de Engelse chicken pie die morgen op het menu staat!
Donderdag: Chicken pie
Deze donderdag gaan we voor een heerlijk ovengerecht. Een echt comfortfood recept! Deze Engelse chicken pie is allesbehalve gezond, maar wel mega lekker en echt verwarmend. Een mooie krokante deegkorst, gevuld met een smeuïge en smaakvolle vulling van zachte kippendijen, spek en champignons. In een heerlijke smaakvolle saus. Wat wil je nog meer?
Vrijdag: Broodje unox hapjes
Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! En wat is de herfst zonder broodje unox? Deze bladerdeeghapjes zijn een leuke twist op het broodje unox. Echt heel erg makkelijk om te maken en hartstikke lekker! En als je er lekker veel maakt, dan kun je ook nog een mooie voorraad in je diepvries aanleggen 🙂 Altijd fijn om een lekkere snack voorhanden te hebben en dat heb je zeker met deze lekkere broodje unox hapjes!
Zaterdag: Bolognese stoofvlees
In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag een pasta met bolognese stoofvlees voor je op het menu gezet. Je maakt deze bolognese met stoofvlees in plaats van met gehakt en dat geeft een heerlijke extra dimensie aan je pasta bolognese. Echt super lekker en zeker de moeite waard als je wat meer tijd hebt 🙂
Zondag: Pandan spekkoeken
Zin in iets zoets dit weekend? Dan raad ik je deze prachtige pandan spekkoeken zeker aan! Het kruidige van de spekkoek kruiden past perfect bij de herfst en het nootachtige van de pandan past hier perfect bij. En ze zien er vet uit toch? Maak er vooral lekker veel, want deze pandan spekkoeken kun je heel goed in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd een lekker tussendoortje achter de hand 🙂
Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!
Smakelijk 🙂