Bolognese stoofvlees

Bolognese stoofvlees

Ik denk dat spaghetti (of tagliatelle) bolognese wel een van de bekendste Italiaanse pastasauzen is. En ook zeker een van de lekkerste! Hoewel carbonara bij mij toch nog favoriet blijft :p Maar omdat bolognese toch zo’n heerlijke saus is, wilde ik er eens een keer een twist aan geven. Eentje die het misschien wel nóg lekkerder maakt!

Zeg het niet tegen de Italianen, want ik wil geen ruzie.. maar ik maakte er dus een soort Italiaanse ragú, bolognese stoofvlees van. Waarbij ik naar mijn mening erg dicht tegen de Italiaanse smaken en soort pastasaus blijf. Alleen dan dus met stoofvlees in plaats van gehakt.

Aangezien ik dol ben op stoofvlees én bolognese, was dit voor mij een heel logische combi. Die gelukkig ook nog eens heel erg lekker uitpakte 🙂 Ik kocht er heerlijke dikke verse spaghetti bij (van de Lidl), nog beter zou zijn zelf verse pasta maken, maar daar had ik geen zin in haha :p Heb jij daar wel zin in? Zeker doen dan! Verse pasta is namelijk echt méga lekker 🙂

Smakelijk!

Bolognese stoofvlees
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Bolognese stoofvlees

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 800 gram sukadelappen
  • zout en peper
  • flinke klont boter
  • 200 gram pancetta
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 romatomaten
  • rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje (opgelost in een kopje heet water)
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 winterpeen
  • 400 gram verse spaghetti of tagliatelle

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom met zout en peper. Verhit de boter in een diepe stoofpan met dikke bodem en braad het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en laat het braadvet in de pan zitten.
  • Snijd de pancetta in stukjes en bak in hetzelfde braadvet mooi bruin en krokant. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pancetta in de pan en bak eventjes mee.
  • Maak de rode peper en de knoflook schoon, snipper beiden en voeg ook toe aan de pan. Bak dit nog zo'n 2 minuutjes mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit ook een paar minuten mee. Snijd de romatomaten grof en voeg deze ook toe aan de pan.
  • Voeg dan ook een flinke scheut rode wijn toe en een kopje runderbouillon (van het blokje). Roer alles goed door. Breng op smaak met Italiaanse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, peterselie en basilicum).
  • Schil de wortel en snijd de uiteinden er af. Rasp de wortel en voeg de wortelrasp toe aan de pan. Doe nu ook het vlees terug in de pan. Roer alles goed door en stoof zo'n 2,5 uur met het deksel op de pan totdat het vlees uit elkaar valt. Haal daarna het deksel van de pan en laat in zo'n 30 minuten wat indikken.
  • Kook de verse pasta en serveer met de bolognese stoof. Garneer met wat verse groene kruiden en natuurlijk parmezaanse kaas!

1 reactie

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.