Tagliatelle bolognese met pancetta en parmezaanse kaas

Tagliatelle bolognese

Een heerlijk klassiek Italiaans recept: tagliatelle bolognese. Heerlijke verse slierten tagliatelle met een rijke vleessaus. In Italië eten ze pasta vaak met weinig saus, iets wat wij hier in Nederland niet gewend zijn. Onze pasta’s zwemmen in vochtige sauzen, zodat je meer saus hebt dan pasta. Persoonlijk vind ik de Italiaanse manier lekkerder.

Dus lekker simpel met een goede verhouding tussen pasta en saus. Een lekkere stevige, niet te dunne, saus. Dat is voor mij een goede pasta! En dat bereik je met deze heerlijke bolognese saus. Vast niet precies zoals de Italianen deze maken. Aangezien bolognese saus wel écht een klassieker is. Maar nog steeds superlekker met Italiaanse invloeden!

Ik houd van een rijke en goedgevulde saus. In deze bolognese kom je heerlijke smaken tegen die perfect met elkaar combineren. Heerlijk stevig gehakt, met zoute pancetta zoete tomaat en wortel met heerlijke volle smaken van de wijn en runderbouillon. Heerlijk gekruid met Italiaanse kruiden en peper en zout.

En welke pasta is af zonder wat versgeraspte Parmezaanse kaas bovenop? In mijn ogen hoort dat namelijk op elke pasta! Geniet van deze rijke tagliatelle bolognese!

Smakelijk 😉

Tagliatelle bolognese met pancetta en parmezaanse kaas
Pin recept Delen op Facebook
4 van 5 stemmen

Tagliatelle bolognese

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • zout en peper
  • 1 tl sambal oelek
  • 200 gram pancetta (in plakjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gram
  • scheutje rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 el Italiaanse kruiden bijv. oregano, tijm, rozemarijn, peterselie, basilicum
  • 1 winterpeen
  • 400 gram verse tagliatelle
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Rul het gehakt in een grote wokpan op hoog vuur. Kruid het gehakt goed met zout, peper en sambal.
  • Snijd de pancetta in kleine reepjes en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Bak dit ook een paar minuten mee.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Bak de ui een paar minuten mee met het gehakt.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik toe.
  • Voeg nu een flinke scheut rode wijn, een klein kopje water en het runderbouillonblokje toe.
  • Schil de winterpeen en rasp deze. Voeg ook de geraspte wortel toe aan de pan. Bak dit kort mee, het moet namelijk nog knapperig blijven.
  • Kruid met de gedroogde Italiaanse kruiden en laat het ongeveer 30 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de saus en bestrooi met wat parmezaanse kaas en verse kruiden.
4 from 5 votes (5 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.