Pandan spekkoeken

Pandan spekkoeken

Ik vond echt dat ik eigenlijk wel een geniaal idee had met deze pandan spekkoeken! Ik bakte laatst een spekkoek chiffoncake en ondanks dat de structuur heel anders is dan die van een spekkoek, zat de smaak er wel echt goed in. Dat kunnen we natuurlijk ook met koekjes, maar om dan toch een beetje in de spekkoek sfeer te blijven: in laagjes!

Dus maakte ik deze heerlijke cookies met een laag pandankoek en een laag spekkoek. Maar dan dus in American Cookie stijl. En dat pakte gelukkig weer echt heel erg goed uit! Heerlijke smeuïge cookies die écht naar spekkoek smaken. En de heerlijke smaak van pandan past daar natuurlijk ook perfect bij!

Het is iets meer werk dan mijn andere cookie recepten. Je maakt namelijk 2 porties deeg. Maar dan heb je ook wel dubbel zoveel koekjes! Deze koeken zijn dan ook zéker alle extra moeite en tijd waard! Je kunt ze bewaren in een luchtdichte doos, of zelfs invriezen. Laat ze dan ontdooien en bak ze nog even kort in een voorverwarmde oven totdat ze weer iets krokanter zijn.

Geniet ervan!

Pandan spekkoek: Cookie met 2 lagen: Pandanbodem en Spekkoek smaak topping
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pandan spekkoeken

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 20 koeken
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pandandeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 2 el pandanpasta
  • 350 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baksoda

Spekkoek deeg

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 350 gram bloem
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • 0,5 tl gemalen kardemom
  • 1 el maizena
  • mespunt zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baksoda

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pandandeeg

  • Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel. Meng er nu ook de pandanpasta doorheen.
  • Zeef de bloem, maizena, zout, het bakpoeder en de bakingsoda boven het deeg. Roer totdat je een mooi stevig deeg hebt. Zet dit opzij terwijl je het spekkoek deeg maakt.

Spekkoek deeg

  • Mix de boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker tot een luchtig mengsel. Mix er dan een voor een de eieren doorheen, totdat deze volledig zijn opgenomen in het botermengsel.
  • Zeef de bloem, maizena, zout, het bakpoeder en de bakingsoda met de rest van de kruiden boven het deeg. Roer totdat je een mooi stevig deeg hebt.

Koekjes bakken

  • Vul de helft van een ijsschep met het spekkoek deeg (dit wordt de bovenkant) en vul aan met het pandandeeg (dit wordt de onderkant). Leg de bolletjes deeg op de bakplaat. Let op dat ze wat kunnen uitlopen (voldoende ruimte tussen de koeken is dus nodig)
  • Bak de koekjes op 220 graden in 9 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een afkoelrooster om af te koelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling