Chickenpie: Zelfgemaakte Engelse kippenpastei

Chickenpie: Zelfgemaakte Engelse kippenpastei

Ben jij ook zo dol op heerlijke geurige Engelsie pies? Ik vind ze geweldig! Maakt me eigenlijk niet zoveel uit wat er in zit en of ze met deeg worden afgedekt of bijvoorbeeld met aardappelpuree. Engelse pies zijn heerlijk comfortfood. Simpele gerechten, vol smaak!

Zo ook deze zelfgemaakte chickenpie. Het hoeft niet moeilijk te zijn, als het maar lekker is toch? Nou dat is deze kippenpastei zeker! De vulling maak je van een heerlijke kippenragout met champignons en spek. En voor de buitenkant gebruik ik kant-en-klaar bladerdeeg. Je zou ook zelf deeg kunnen maken, maar ik wil het voor deze keer lekker makkelijk houden 🙂

Want ondanks dat je wel even de tijd nodig hebt voor deze chickenpie (vooral oventijd), is het nog steeds een erg makkelijk recept. Zeker als je al vaker een ragout hebt gemaakt, is deze kippenpastei een eitje! Waar je ’s avonds heerlijk van zit te smullen 🙂

Smakelijk 😉

Chickenpie met kippendijen, kastanjechampignons en spek

Chickenpie: Zelfgemaakte Engelse kippenpastij

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippendijen
  • zout en peper
  • 50 gram boter
  • 150 gram gerookt spek
  • 3 sjalotten
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 50 gram bloem
  • 1 kopje warme melk (normaal formaat theekopje)
  • 2 kopjes kippenbouillon
  • bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid goed met peper en zout. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes mooi bruin. Snijd ondertussen ook het spek ik kleine blokjes en bak dit met de kip in de pan. Maak de sjalotten en knoflook schoon, snipper deze en bak mee met de kip. Snijd de champignons in plakjes (of kwarten) en bak ook eventjes mee.
  • Voeg vervolgens de bloem en de kruiden toe en bak dit ongeveer 3 minuutjes zodat de bloem niet meer rauw is. Voeg dan 1 kopje warme melk toe en 2 kopjes warme kippenbouillon. Roer totdat je een mooi dikke saus hebt.
  • Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en schep hier de kippenragout in. Zorg dat je voldoende bladerdeeg hebt om de pie ook dicht te maken. Maak de chickenpie dicht met het bladerdeeg en maak een gaatje in het midden. Bestrijk de bovenkant van de kippenpastei met het geklopt eitje en bak de pie in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling