Butter chicken pie met halloumi

Butter chicken pie met halloumi

Dit is een flink recept, ja dat zie ik zelf ook.. Maar als je alle kruiden in huis hebt, is het echt een eitje! En man, man, man, de smaken die in dit gerecht zitten, zijn echt fantastisch! Deze pie zit zo ramvol smaak, dat je niet meer anders wil als je deze eenmaal hebt geproefd!

In tegenstelling tot een klassieke butter chicken, voeg ik aan deze butter chicken ook nog stukjes halloumi en cashewnoten toe. Hoort niet, maar het is wel verdomd lekker! Doe er mee wat je wil, maar geloof mij en voeg lekker veel halloumi en cashewnoten toe 🙂

Ik maakte deze butter chicken pie op een doordeweekse avond. Eerlijk gezegd duurt het daar net wat te lang voor, maar voor in het weekend is deze pie perfect! Zeker in de herfst en de winter, als het al vroeg donker is, is deze pie echt fantastisch. Comfortfood op en top!

Geniet ervan 🙂

Butter chicken pie met halloumi en cashewnoten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Butter chicken pie met halloumi

Voorbereiding 10 min
Bereiding 30 min
Oventijd:30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 10 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakken)
  • 250 gram halloumi
  • 100 gram ongezouten cashewnoten

Kruidenmix voor de kip

  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el garam masal
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • zout en peper

Butterchicken

  • 500 gram kippendijen
  • 1 el ghee

Butter chicken saus

  • 1 el ghee
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el garam masala
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom
  • 2 el bloem
  • 4 romatomaten
  • 50 gram boter
  • 100 ml kookroom
  • 100 gram cashewnoten

Afwerking

  • 1 ei

Instructies

  • Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Vet een ovenschaal in en bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Bewaar ook genoeg om de pie straks mee af te dekken.
  • Snijd de halloumi in plakken en bak in een droge koekenpan totdat ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
  • Wel de cashewnoten in voldoende heet water zodat ze net onder staan.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kruidenmix

  • Meng alle kruiden voor de kruidenmix en breng goed op smaak met peper en zout.
  • Snijd de kippendijen in stukjes en meng deze door de kruidenmix.
  • Verhit de ghee in een grote wokpan en bak de kip rondom bruin en gaar. Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij totdat je deze nodig hebt.

Butter chicken saus

  • Verhit een extra lepel ghee in dezelfde pan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak glazig in de gesmolten ghee.
  • Maak nu ook de knoflook en de gember schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Voeg beiden toe aan de pan en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en de kruiden toe en bak een paar minuten. Voeg dan de bloem toe en bak nog eventjes mee.
  • Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Roer goed door. Giet de cashewnoten af en voeg alleen de gewelde noten toe aan de saus. Roer nog een keer goed door.
  • Pureer de saus mooi glad in een keukenmachine of blender met mengkom. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is.
  • Doe de saus terug in de pan en roer de kip er doorheen. Voeg nu ook de boter en de kookroom toe. Laat inkoken totdat je en mooie dikke saus hebt. De saus moet namelijk niet te dun zijn, anders wordt je bladerdeeg niet knapperig. Breng goed op smaak met peper en zout.

Butter chicken pie

  • Snijd de gebakken halloumi in blokjes en voeg deze, samen met de overige cashewnoten, toe aan de saus. Roer even goed door en doe de saus over in de met bladerdeeg beklede ovenschaal.
  • Dek af met de rest van het bladerdeeg en maak een gaatje in het midden. Kluts het eitje en bestrijk de bovenkant van de pie met het ei. Bak de butter chicken pie in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling