Butter beef curry

Butter beef curry

Ik heb al een tijdje een heerlijk recept voor butter chicken op mijn website staan, maar dat moet toch ook lekker zijn met rundvlees in plaats van met kip? Dus besloot ik ook een heerlijke butter beef curry te maken, als variant op mijn butter chicken recept. En dat bleek een heel erg goede keuze!

Met deze butter beef curry maak je een echte gestoofde beef curry. Dus echt wat meer stoofvlees dan de butter chicken. Verder houden we de lekkere ingrediënten van de chicken curry er natuurlijk in, maar passen we het recept wel aan zodat je een heerlijke slow beef curry krijgt!

Afgemaakt met wat extra roomboter en kookroom voor het meest romige en buttery resultaat! Ik maakte er wat simpele witte rijst bij, met naanbrood natuurlijk om die heerlijke saus helemaal mee op te deppen. Heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Butter beef curry
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Butter beef curry

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen

Marinade

  • 1 el chilipoeder
  • 125 ml dikke yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1 el garam masala
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Butter saus

  • 250 gram cashewnoten
  • 2 uien
  • scheutje ghee of zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 4 romatomaten
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 tl honing
  • 1 el limoensap
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 100 ml dikke kookroom
  • bosje verse koriander
  • gedroogde chiliflakes

Instructies

Marinade

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en doe in een ruime kom.
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp dit. Voeg dit samen met de overige ingrediënten voor de marinade toe aan de blokjes sukade en roer goed door elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Dek dit af en zet zo lang mogelijk in de koelkast om te marineren. Het liefst een nacht, maar minimaal 1 uur.

Butter beef

  • Wel de cashewnoten in kokend water (zoveel dat ze net onder staan).
  • Maak de uien schoon en snipper deze.
  • Verhit de ghee of zonnebloemolie en bak hier de gesnipperde ui in totdat deze glazig is.
  • Voeg dan de kruiden toe, samen met de tomatenpuree en bak dit een paar minuutjes mee.
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Voeg dit ook toe en bak nog een paar minuutjes mee.
  • Snijd de romatomaten in stukken en voeg ook toe aan de pan.
  • Voeg dan ook de honing, het bouillonblokje en limoensap toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg nu het vlees toe en roer alles goed door elkaar.
  • Pureer de cashewnoten met het water en voeg dit ook toe aan de pan.
  • Breng tegen de kook aan en roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
  • Laat de butter beef curry op laag vuur tenminste 3 uur pruttelen totdat je een mooie dikke saus hebt. Haal op het einde van de bereidingstijd het deksel van de pan zodat de curry wat kan indikken.
  • Roer er dan de roomboter doorheen, samen met de kookroom.
  • Bestrooi de curry met wat verse koriander en evt. wat gedroogde chiliflakes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.