Rode beef curry met bier en kokos

Rode beef curry met bier

Het hoort natuurlijk helemaal niet: bier in een curry. Maar waarom niet? In Europa weten we dat bier (en wijn) een stoofgerecht juist extra lekker maakt. En in Azië weten ze weer andere smaakmakers die een curry (= stoofvlees) lekker maken. En als we die combineren, ja dan krijgen we inderdaad ook een heerlijk resultaat!

Een heerlijke kruidige curry met een diepe smaak van het bier en een licht zoetje van de kokosmelk en palmsuiker. Lekker fris door de limoen(blaadjes). Echt het beste van 2 kanten van de wereld! Serveer met witte rijst en evt. een frisse Thaise salade voor een complete maaltijd 🙂

Ik laat mijn stoofgerechten met runvlees altijd minstens 3 uur stoven en soms zelfs langer. Gewoon lekker op laag vuur laten pruttelen totdat je vlees heerlijk mals is! Ik maak stoofvlees eigenlijk ook alleen maar als ik de hele dag thuis ben zodat het lekker lang de tijd heeft om alle smaken op te nemen. Geniet ervan!

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Rode beef curry met bier en kokos
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Rode beef curry met bier

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingredients

  • 1 kilo sukade
  • zout en peper
  • scheut zonnebloemolie

Rode currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 3 stengels citroengras
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 tl garnalenpasta
  • bosje verse koriander

Beef curry

  • 1 flesje stout bier
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el palmsuiker
  • 3 limoenblaadjes

Instructions

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een stevige stoofpan en bak hier het vlees (evt. in porties) mooi bruin in.

Rode currypasta

  • Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in grove stukken. Maak de sjalotten en de knoflook schoon. Snijd dit ook in stukjes. Schil de gember en snijd ook in stukjes.
  • Maak de sereh schoon (snijd het uiteinde er af en haal het buitenste 'blad' er af) en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Doe nu alle ingrediënten voor de rode currypasta, met een deel van de kokosmelk, in een blender en breng op smaak met peper en zout. Pureer tot een mooie smeuïge currypasta.

Beef curry

  • Voeg de currypasta toe aan het vlees en bak nog een paar minuutjes mee totdat het heerlijk begint te geuren.
  • Voeg dan het bier, de rest van de kokosmelk, de vissaus, het limoensap, de palmsuiker en de limoenblaadjes toe en roer goed door elkaar.
  • Laat zo'n 2 tot 3 uur stoven, roer regelmatig, en haal ongeveer een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan zodat de curry kan inkoken tot een mooie dikkere saus.
  • Serveer de curry met witte rijst en evt. een frisse Thaise salade!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.