Rode curry pasteitjes van paratha

Rode curry pasteitjes van paratha

Ik weet niet of je de paratha vellen van Spring Home wel eens hebt geprobeerd, maar ze zijn heerlijk! Voorheen bakte ik ze eigenlijk altijd gewoon als platbrood voor bij een curry, om de saus lekker mee op te dopen. En eerlijk, dat is al fantastisch! Dus toen ik werd benaderd om een recept te ontwikkelen met de paratha.. was ik natuurlijk meteen enthousiast. Ik bedoel die paratha’s zijn heerlijk, dus dat kan alleen maar goed worden! Toen leerde ik eigenlijk pas dat je echt véél meer kunt met de paratha vellen dan ze gewoon simpel bakken.

In dit recept gebruik ik de paratha’s eigenlijk als een soort bladerdeeg, wat een heerlijke toevoeging is aan je recept. Want deze paratha’s zijn veel lekkerder dan bladerdeeg. Én ze gaan perfect bij een curry! Dus dat is een win-win situatie wat mij betreft 🙂 Curry in een paratha jasje dus!

Ik heb ook nog nagedacht over een dipsausje voor erbij, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. De vulling van de rode kipcurry is namelijk zo smaakvol en smeuïg, dat je niet veel meer nodig hebt dan dit. Doordat je de rode curry zelf maakt, is de smaak van de curry echt fantastisch! Mocht je toch een keer voor een kant-en-klare rode currypasta gaan, kies dan wel een goede uit. Die uit de supermarkt zijn vaak niet zo top, ga voor een goede currypasta eens naar de (online) toko.

Je serveert deze heerlijke currypasteitjes als een luxe borrelhapje of als onderdeel van je avondmaaltijd, met een frisse Thaise salade erbij!

Smakelijk 🙂

Rode currypasteitjes van roti paratha, gevuld met een rode kipcurry
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Rode curry pasteitjes van paratha

Voorbereiding 20 min
Bereiding 40 min
Oventijd:30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 min
Porties: 20 pasteitjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Rode currypasta maken

  • 3 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el komijn
  • 1 el koriander
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 el vissaus
  • 3 el kokosmelk
  • 1 tl garnalenpasta
  • zout en peper naar smaak

Kipcurry

  • 400 gram kippendijen
  • scheutje zonnebloemolie
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1 blik babymais
  • 100 gram taugé

Rode curry pasteitjes

  • 2 pakken paratha (5 vellen per verpakking)
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de pakken paratha alvast uit de diepvries.

Rode currypasta maken

  • Maak de rode pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in grove stukken. Maak de sjalotten en de knoflook schoon. Snijd dit ook in stukjes. Schil de gember en snijd ook in stukjes.
  • Maak de sereh schoon (snijd het uiteinde er af en haal het buitenste 'blad' er af) en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Doe nu alle ingrediënten voor de rode currypasta in een grove blender en breng op smaak met peper en zout. Maal totdat je een grove currypasta hebt.

Rode kipcurry

  • Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hierin de kipstukjes rondom bruin.
  • Snijd de kastanjechampignons in kleine stukjes en bak deze mee met de kip, totdat ze gaar zijn. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak ook een paar minuten mee.
  • Snijd ondertussen de babymais in plakjes en voeg dit samen met de taugé toe aan de curry. Roer goed door en laat indikken tot je een wat vastere drogere vulling hebt.

Rode curry pasteitjes maken

  • Leg een bakplaat met bakpapier er op klaar.
  • Halveer de paratha vellen en pak een helft in je hand. Rol hier een kegeltje van met de platte kant onder (dit wordt de punt). Knijp de zijkanten dicht en laat de bovenkant open. Schep wat vulling in je kegeltje tot net onder het randje en knijp ook de bovenkant dicht. Leg je pasteitje op de bakplaat. Doe dit met alle paratha vellen en vulling tot alles op is.
  • Kluts het eitje en smeer hier de bovenkant van de pasteitjes mee in (met een kwastje). Bak de curry pasteitjes in zo'n 20 tot 30 minuten mooi bruin en krokant. Baktijd is afhankelijk van je oven. Serveer met een salade als hoofdgerecht of zo los als borrelhapje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling