Dit idee zat al heel erg lang in mijn hoofd.. Eigenlijk als samosa’s, maar ik besloot er uiteindelijk toch roti paratha vellen voor te gebruiken. Dit is een soort bladerdeeg, maar dan eigenlijk nóg lekkerder! Daardoor krijg je heerlijke rijke zoet-hartige hapjes. Ik serveerde ze als voorgerecht met een raita dipje erbij. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bij een curry serveren.
Ik moet eerlijk zeggen dat ze bij mij niet helemaal soepel gingen. Tijdens het bakken liep de vulling er namelijk voor een groot deel uit. Mijn mango chutney was namelijk iets te vochtig, omdat ik er wat water aan toe had gevoegd (niet nodig dus). Maar uiteindelijk heb ik de vulling, die in de oven een stuk droger was geworden, gewoon weer terug in de pasteitjes geduwd. En daar werden ze zeker niet minder lekker van 😉
Mocht je dit probleem dus ook hebben, kan geen kwaad, gewoon met een lepeltje terug in de pasteitjes duwen en je hapjes zijn nog steeds hartstikke lekker!
Smakelijk 🙂
Pasteitjes met mangochutney
Ingrediënten
- 10 vellen roti paratha (2 verpakkingen)
Vulling
- 1 ui
- scheutje zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 el mosterdzaad
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
- 2 mango's
- 4 kardemompeulen
- 2 kaneelstokjes
- 1 el limoensap
- 1 tl palmsuiker
- bosje verse koriander
Topping
- 1 ei
Instructies
- Leg de vellen paratha buiten de diepvries zodat ze zacht worden. Doe dit niet langer dan een half uur voordat je ze gaat vullen.
Vulling maken
- Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en fruit hier de ui zo'n 5 minuten in aan.
- Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg toe aan de ui en bak nog een minuutje mee.
- Voeg het mosterdzaad, de komijn en koriander toe. Bak even mee totdat de kruiden beginnen te geuren.
- Maak de mango's schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de pan en bak even mee.
- Haal de zaadjes uit de kardemompeulen, voeg dit ook toe, samen met de kaneelstokjes, het limoensap en de palmsuiker.
- Hak de koriander fijn en voeg dit ook toe.
- Roer goed door elkaar en laat zo'n 15 minuutjes pruttelen totdat je een mooie dikke mangochutney hebt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Pasteitjes vullen
- Leg een bakplaat bekleed met bakpapier klaar. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Halveer de paratha vellen en pak een helft in je hand. Rol hier een kegeltje van met de platte kant onder (dit wordt de punt). Knijp de zijkanten dicht en laat de bovenkant open.
- Schep wat vulling in je kegeltje tot net onder het randje en knijp ook de bovenkant dicht. Leg je pasteitje op de bakplaat. Doe dit met alle paratha vellen en vulling tot alles op is.
- Kluts het eitje en smeer hier de bovenkant van de pasteitjes mee in (met een kwastje). Bak de mango pasteitjes in zo'n 20 tot 30 minuten mooi bruin en krokant.
- Baktijd is afhankelijk van je oven. Serveer met een yoghurt dipje of raita erbij. Lekker als voorgerechtje, of als bijgerecht bij een curry.