Chocolate chip cookies met gerookte noten

Chocolate chip cookies met gerookte noten

Ik wilde een keer wat meer hartige koekjes maken. Nog wel met een zoete touch, maar ook met een hartige touch. Een beetje zoet hartige koekjes dus. Dat heb ik denk ik goed bereikt met deze chocolate chip cookies met pure chocolade en gerookte gezouten noten.

Pure chocolade is eigenlijk ook meer hartig dan zoet, dus dat combineert mooi met het hartige van de zoute gerookte noten. Als je zoete koekjes verwacht, dan verrassen ze misschien, maar als je mijn idee ervan begrijpt, dan snap je ze misschien wat beter.

Leuk om eens een keer écht ander soort koekjes te maken met een verrassende twist! Ze vielen gelukkig ook goed in de smaak, maar wat minder bij degenen die zoete koekjes hadden verwacht 😉

Ik gebruikte gerookte noten van KoRo, maar als je ze ergens anders kunt vinden ook prima natuurlijk! Zo verkopen de meeste supermarkten op z’n minst gerookte amandelen.

Ps. Met kortingscode EVIEKOOKT5 krijg je korting op je bestelling bij KoRo 🙂

Smakelijk!

Chocolate chip cookies met pure chocolade en gerookte noten
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Chocolate chip cookies met gerookte noten

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram bruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarewebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram gemengde gezouten en gerookte noten

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de noten en de chocolade grof en meng dit ook door het koekjesdeeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is en het deeg stevig is.
  • Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes zo'n 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een afkoelrooster om ze volledig af te laten koelen.
  • Bewaar de koekjes luchtdicht op kamertemperatuur (voor enkele dagen) of vries ze in voor langer plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.