Ken je aloo (gobi)? Dat is een heerlijke kruidige vega curry op basis van aardappel (en bloemkool), die curry is het idee voor de vulling van deze pasteitjes. Ik vulde deze Indiase pasteitjes namelijk met een heerlijke vulling van zachte kruidige aardappel, net zoals een aloo curry.
Het fijne van dit soort gerechtjes vind ik altijd dat je er lekker veel van kunt maken zodat je een lekker voorraadje in de diepvries hebt! Als je toch bezig bent, is het helemaal prima om er wat extra te maken. Kost je iets meer tijd, maar scheelt niet zo veel, je bent namelijk toch al bezig 🙂 Bak ze alvast (zo goed als) af en bewaar ze daarna in de diepvries. Dan hoef je ze daarna nog maar zo’n 5 tot 10 minuutjes in de oven op te warmen en ze zijn weer zo goed als vers!
Serveer deze aloo pasteitjes met een simpele yoghurtdip. Meng de yoghurt met een uitgeknepen teentje knoflook en breng op smaak met peper en zout. Lekker én makkelijk!
Smakelijk 🙂
Indiase aloo pasteitjes
Ingrediënten
Deeg
- 350 gram tarwebloem
- 100 gram ongezouten koude roomboter
- 1 tl zout
- 1 ei
- 80 ml ijswater
Vulling
- 4 aardappels iets kruimig
- 1 ui
- scheutje zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 tl gemalen fenegriek
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl mosterdzaadjes
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl garam masala
- klein bosje verse koriander
- zout en peper
Afstrijken
- 1 ei
- 1 el water
Instructies
Deeg
- Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe dit samen met de bloem in een ruime kom. Kneed dit tot een grof kruimeldeeg.
- Voeg dan het zout, ei en het water toe en kneed alles tot een stevig samenhangend deeg. Pak in plasticfolie in en leg in de koelkast (voor tenminste 30 minuten).
Vulling
- Schil de aardappelen, snijd ze in even grote stukjes en kook deze in ruim gezouten water mooi zacht in zo'n 20 minuutjes.
- Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok- of koekenpan en bak de ui zacht.
- Maak de knoflook schoon, snipper deze ook heel fijn en voeg toe aan de ui in de pan. Bak nog een minuut of 2 mee.
- Voeg vervolgens alle droge kruiden toe en bak deze ook nog even mee. Haal uit de pan en prak dit mengsel door de gekookte aardappelen. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
- Hak de koriander fijn en roer dit ook door het aardappelmengsel.
Pasteitjes vullen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter en steek rondjes uit met een grote uitsteekring.
- Schep wat van de vulling in het midden van het deegplakje en vouw het pasteitje dicht. Je kunt de zijkanten met een vork dicht duwen of je kunt elke keer een stukje van het deeg pakken en dit naar het bolle deel toevouwen: je krijgt dan het patroon zoals op de foto.
- Houd steeds de rest van het deeg afgedekt als je een pasteitje vult, dit voorkomt uitdrogen. Kluts het eitje samen met een eetlepel water. Bestrijk de pasteitjes met dit mengsel en bak ze in zo'n 35 minuten mooi gaar in de voorverwarmde oven.
- Lekker met een frisse yoghurtdip met wat knoflook.