Snijd de koude boter in kleine blokjes en doe dit samen met de bloem in een ruime kom. Kneed dit tot een grof kruimeldeeg.
Voeg dan het zout, ei en het water toe en kneed alles tot een stevig samenhangend deeg. Pak in plasticfolie in en leg in de koelkast (voor tenminste 30 minuten).
Vulling
Schil de aardappelen, snijd ze in even grote stukjes en kook deze in ruim gezouten water mooi zacht in zo'n 20 minuutjes.
Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok- of koekenpan en bak de ui zacht.
Maak de knoflook schoon, snipper deze ook heel fijn en voeg toe aan de ui in de pan. Bak nog een minuut of 2 mee.
Voeg vervolgens alle droge kruiden toe en bak deze ook nog even mee. Haal uit de pan en prak dit mengsel door de gekookte aardappelen. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
Hak de koriander fijn en roer dit ook door het aardappelmengsel.
Pasteitjes vullen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter en steek rondjes uit met een grote uitsteekring.
Schep wat van de vulling in het midden van het deegplakje en vouw het pasteitje dicht. Je kunt de zijkanten met een vork dicht duwen of je kunt elke keer een stukje van het deeg pakken en dit naar het bolle deel toevouwen: je krijgt dan het patroon zoals op de foto.
Houd steeds de rest van het deeg afgedekt als je een pasteitje vult, dit voorkomt uitdrogen. Kluts het eitje samen met een eetlepel water. Bestrijk de pasteitjes met dit mengsel en bak ze in zo'n 35 minuten mooi gaar in de voorverwarmde oven.
Lekker met een frisse yoghurtdip met wat knoflook.