Rode curry udon noodles met Thaise crispy chili oil

Rode curry udon noodles met crispy chili oil

Ik heb een heerlijke samenwerking met Trouble & Spice, waarvoor ik deze heerlijke Thaise udon noodles met rode currypasta en Thaise crispy chili oil en dat werd weer super lekker natuurlijk! De rode currypasta maak je het liefst zelf, is namelijk niet zo moeilijk als je misschien denkt! Maar wel super lekker! Want de rode currypasta geeft alle smaak aan de noodles, dus die moet goed zijn 🙂

Omdat deze rode curry noodles zelf weinig groenten bevatten, serveer ik er graag wat gestoomde paksoi of stukjes komkommer bij. Zo krijg je toch voldoende groenten binnen en kun je gewoon genieten van een lekker noodle gerechtje!

En last but nog least, top je de rode curry noodles dus af met een goede hoeveelheid Thaise crispy chili oil en dat geeft de finishing touch aan dit gerecht! Voeg nog een extra crunch toe met wat gezouten pinda’s en je bent helemaal klaar 🙂

Dit recept is onderdeel van een affiliate samenwerking met Trouble & Spice

Smakelijk!

Rode curry udon noodles met Thaise crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Rode curry udon noodles met crispy chili oil

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender met mengkom

Ingrediënten

  • 300 gram udon noodles

Rode currypasta

  • 2 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 3 stengels citroengras
  • 2 el vissaus
  • 1 tl palmsuiker
  • 2 el gemalen komijn
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 tl trassie
  • zout en peper naar smaak

Rode curry noodles

  • 1 blik kokosmelk
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • bosje verse koriander
  • 4 lente uitjes
  • handjevol gezouten pinda's
  • Thaise crispy chili oil Trouble & Spice

Instructies

  • Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Rode curry pasta

  • Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes.
  • Maal dit samen met alle andere ingrediënten voor de rode currypasta fijn in de keukenmachine en voeg alvast wat van de kokosmelk toe zodat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.

Rode curry noodles

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de rode currypasta in totdat deze goed begint te geuren.
  • Roer er dan de rest van de kokosmelk doorheen totdat je een mooie dikke saus hebt. Roer er dan ook de noodles doorheen en roer alles goed door elkaar.

Garnering

  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en garneer de noodles met de lente ui, gezouten pinda's, verse koriander en Thaise crispy chili oil

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.