Crispy chili oil noodles met courgette

Crispy chili oil noodles met courgette

Ik houd van simpele gerechtjes, zolang er maar genoeg smaak in zit. Nou zit dat met deze noodles wel goed, ik voeg namelijk lekker veel crispy chili oil toe en dat geeft een heerlijke umami smaak aan de noodles! Het liefst gebruik je zelfgemaakte crispy chili oil, want die is het allerlekkerst, maar deze is ook heerlijk.

Deze noodles heb je echt zó op tafel staan, perfect voor op een doordeweekse avond dus 🙂 Ik vind het lekker om mijn noodles of gebakken rijst af te toppen met een gebakken eitje, maar je kunt deze noodles ook helemaal vegan maken en het gebakken eitje achterwege laten. Top het dan lekker af met wat extra crispy chili oil!

Ik had een heerlijke rijpe courgette in de moestuin, waardoor ik op het idee kwam voor deze noodles, gewoon lekker simpele noodles met wat extra groenten 🙂 Was weer heerlijk!

Smakelijk 🙂

Crispy chili oil noodles met courgette
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Crispy chili oil noodles met courgette

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram udon noodles
  • 1 rode ui
  • scheutje sesamolie
  • 1 grote courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 el zwarte rijstazijn
  • 2 el crispy chili oil of meer voor meer pit
  • 1 el maizena

Topping

  • 4 eieren optioneel
  • verse koriander
  • rode of groene peper

Instructies

  • Kook de udon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de rode ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje sesamolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in totdat deze glazig is.
  • Maak de courgette schoon en snijd deze julienne in dunne reepjes. Bak de courgette 1 – 2 minuten mee met de ui – op hoog vuur.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Roer er dan de sojasaus, suiker, zwarte rijstazijn en crispy chili oil doorheen, samen met de noodles.
  • Roer de maizena glad met 2 el water en voeg dit ook toe. Roer goed door totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt.
  • Bak eventueel 4 eitjes en top de noodles met een gebakken eitje, verse koriander, verse peper ringetjes en wat extra crispy chili oil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.