Bramen plaatcake met amandelen

Bramen plaatcake met amandelen

Toen ik deze bramen plaatcake de eerste keer maakte, kon ik geen verse bramen vinden.. waardoor de cake helaas niet zo lekker werd als ik hoopte. Ook maakte ik toen een crumblecake, wat me ook niet helemaal beviel. Deze keer dus nét wat anders, maar daardoor dus lekkerder en beter gelukt!

Gebruik dus zéker verse bramen voor deze cake, deze blijven beter van vorm en structuur waardoor je ook nog stukjes bramen tegenkomt in je cake. Gebruik je diepvriesbramen, dan kan de cake nogal klef worden. Ik vond ‘m in ieder geval een stuk lekkerder met verse bramen!

Bestrooi de cake voor het bakken ruim met amandelschaafsel als je er van houdt. Gewoon een mooi dun laagje bovenop is goed 🙂 Ik strooide er zo’n heel bakje van de Albert Heijn overheen. Eventueel kun je nog wat poedersuiker over de cake strooien voordat je ‘m eet en er wat slagroom bij spuiten, dan maak je er écht een feestje van!

Smakelijk 🙂

Bramen plaatcake met witte chocolade en amandelen
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Bramen plaatcake met amandelen

Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • mespunt zout
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram verse bramen (gebruik géén diepvriesbramen)
  • 200 gram witte chocolade
  • 60 gram amandelstiften
  • 60 gram amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een brownievorm (rechthoekige vorm) in met boter of olie.
  • Mix de boter met de basterdsuiker tot een romig en luchtig mengsel. Mix hier één voor één de eieren doorheen tot je een luchtig en iets smeuïger mengsel hebt.
  • Mix er dan het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen. Mix tot een mooi luchtig cakebeslag.
  • Hak de witte chocolade grof en roer dit met een spatel, samen met de bramen en de amandelstiften, door het beslag heen.
  • Stort het beslag in de brownievorm en bestrooi met het amandelschaafsel totdat de hele bovenkant is bedekt met een dun laagje. Bak de cake in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Test eventueel of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon (zonder nat beslag) uitkomt, is je cake goed.
  • Laat een half uurtje afkoelen in de vorm, haal de cake dan uit de vorm en laat op een afkoelrek verder afkoelen, afgedekt met een schone theedoek. Je kunt de cake een paar dagen buiten de koelkast bewaren. Bewaar je 'm in de koelkast, dan kun je de cake wel tot een week bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling