Crumble van bramen met ricottaroom

Crumble van bramen met ricottaroom

Ik heb nog niet zo heel veel toetjes op mijn site staan, dus weer tijd voor een nieuwe! Een heerlijk recept voor een simpele bramencrumble met ricottaroom. Ik maakte dit recept in het bramenseizoen omdat de bramen dan natuurlijk het aller lekkerst zijn! En om het gerecht net iets extra’s te geven, bedacht ik er een ricottaroom bij. Een mix van zoete slagroom en hartige ricotta.

Persoonlijk vind ik dit heel erg lekker bij de zoete, volle warme crumble passen. Een zoete room of zoet ijs zou afbreuk doen aan dit mooie recept. Mocht je toch liever voor ijs willen gaan, kies dan voor yoghurt ijs. Dat past hier ook heerlijk bij!

Ben je nog op zoek naar een lekker toetje voor een etentje, barbecue of gewoon omdat je er zin in hebt? Zoek dan niet verder. Deze bramencrumble is een top afsluiter van je etentje! En nog fijner. Je kunt alles al voorbereiden, zodat je ’s avonds de crumble alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven en de room erbij hoeft te serveren. Klinkt goed toch?

Smakelijk 😉

Bramencrumble met ricottaroom
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Crumble van bramen met ricottaroom

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Bramencrumble

  • 250 gram bramen
  • 1 pink lady appel
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el tawny port
  • 0,5 citroen: alleen het sap
  • 200 gram bloem
  • 100 gram gezouten roomboter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker

Ricottaroom

  • 250 ml slagroom
  • 250 gr ricotta
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pink lady appel en snijd deze in kleine stukjes. Roer dit door de bramen samen met de donkerbruine basterdsuiker, tawny port en het sap van een halve citroen. Doe dit in een ovenbestendige schaal.
  • Nu ga je de kruimels maken door de boter in blokjes te snijden en te mengen met de bloem en de lichtbruine basterdsuiker. Wrijf dit tot een mix van grove en kleine kruimels. Strooi dit over het bramenmengsel in de ovenschaal.
  • Bak de crumble in de voorverwarmde oven in 30 minuten mooi bruin.
  • Maak ondertussen de ricottaroom door eerst apart de slagroom met de vanillesuiker op te kloppen met de mixer, daarna de ricotta te mixen en daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door de ricotta te mixen. Serveer de warme crumble vervolgens met de ricottaroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.