Kofta spiesen met pistachenootjes

Kofta spiesen met pistachenootjes

Meer barbecue recepten! Dat was een van mijn doelen deze zomer 🙂 Ondanks dat ik namelijk wel regelmatig barbecue, heb ik dan vaak geen zin om nieuwe recepten uit te proberen en deze ook nog helemaal mooi te fotograferen.. Dus om een compromis met mezelf te sluiten, heb ik besloten de barbecue recepten gewoon op de barbecue te fotograferen, dat is immers ook zoals jij ze maakt en ziet! En dat maakt het voor mij ook een stuk leuker en makkelijker om ook wat extra barbecue recepten te delen! Win-win dus.

Dus ik besloot laatst tijdens een barbecue deze heerlijke kofta te maken. Met lekker veel kruiden en gehakte pistachenootjes er doorheen. Waardoor je heerlijke sappige en smaakvolle gehaktspiesen krijgt. Lekker om er een tzatziki of knoflooksausje bij te doen. En bak er eens wat frietjes en Griekse pita bij, maakt het echt helemaal af!

Steek jij binnenkort de barbecue weer aan? Neem dan even de tijd om deze heerlijke kofta spiesen voor te bereiden. Niet zo moeilijk en élke minuut waard!

Geniet ervan 🙂

Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Kofta spiesen met pistachenootjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 8 spiese
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • metalen spiesen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 800 gram lamsgehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde chili flakes
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 4 el gepelde ongezouten pistachenootjes
  • zout en peper
  • bosje verse peterselie
  • bosje verse munt alleen de blaadjes

Instructies

  • Maak de ui schoon en snijd in stukken. Maak ook de knoflook schoon en pers deze uit. Doe alle ingrediënten voor de kofta in de keukenmachine/blender en maal grof, gebruik hiervoor de hakmolen. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Pak een klein stukje van het gehakt en vorm dit tot een plat balletje. Bak dit als proefstukje om te checken of je genoeg peper en zout hebt toegevoegd.
  • Verdeel het gehakt in 8 à 10 stukken en vorm elk stuk gehakt om een metalen spies in een soort langwerpig worstje. Leg de koftaspiesen op een groot bord en dek af. Zet in de koelkast tot gebruik

Koftaspiesen grillen

  • Grill de spiesen op een hete barbecue totdat ze rondom mooi bruin en licht gekaramelliseerd zijn. Serveer met een frisse salade en eventueel met pita broodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.