Argentijnse entrecote spiesen

Argentijnse entrecote spiesen

Ik vond dat ik nog niet genoeg barbecue recepten op mijn website had staan, dus daar wil ik graag verandering in brengen! Te beginnen met deze heerlijke Argentijnse spiesen van entrecote. Met een zelfgemaakte dry rub die zowel zoet, kruidig als spicy is! Ik vind ‘m zelf in ieder geval erg lekker 🙂

Entrecote of andere stukken beef zijn wel lastig mooi medium te bakken op de barbecue. Het beste bak je ze op hete kolen kort rondom bruin. Maar om ze echt mooi rood van binnen te houden, zul je echt op gevoel moeten doen. Aangezien je bij een barbecue maar lastig de temperatuur kunt inschatten.

Een tip die ik je mee kan geven! Mooie medium entrecote (of ander soort steak) voelt als de muis van je hand – dat is het stuk van de binnenkant van je hand net onder je duim. Druk je op het vlees en veert het net zo terug als je hand, dan is het vlees mooi medium gebakken.

Geniet van je barbecue!

Argentijnse entrecote spiesen van de barbecue
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Argentijnse entrecote spiesen

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • metalen spiesen

Ingrediënten

  • 800 gram entrecote

Argentijnse kruidenrub

  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde chili flakes
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el gedroogde munt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de entrecote in even grote blokjes. Meng vervolgens alle kruiden voor de kruidenrub door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Rub de kruidenmix goed in de stukjes entrecote, zodat het vlees aan alle kanten bedekt is met de kruidenmix.
  • Rijg de entrecote aan de metalen barbecuespiesen en leg de spiesen tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Vet je barbecuerooster (of je grillpan) in met wat olie en grill de spiesen op hete kolen (of hoog vuur) aan alle kanten bruin, maar nog rood van binnen. Dit is op de barbecue vaak wat lastiger dan in de pan, dus dit zal je echt op gevoel moeten doen.
  • Druk bijvoorbeeld met een tang op het vlees, het zou bij medium net zo terug moeten veren als de muis (binnenkant) van je hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.