Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta


Een nieuw recept in mijn reeks Knorr Wereldgerechten. Niet één van de bestverkochte 10 gerechten. Maar wel een favoriet als ik alle reacties mag geloven . Met dit recept blijf ik best dicht bij de interpretatie van Knorr van de Griekste Kofta. Ik voeg alleen een frisse yoghurtdip met knoflook toe. Een soort van variant op de bekende tzatziki.

De Griekse kofta is heerlijk met orzo en/of zelfgebakken pita erbij. Ik maakte het er allebei bij, maar één van de twee zou ook voldoende moeten zijn :p Maarja, ik vind zelf veel verschillende sides altijd heel erg leuk en lekker. Sowieso zou je mijn pita een keer moeten proberen, want die zijn écht heel erg goed!



Ik kruid de koftarolletjes goed, omdat ik van veel smaak houd. Ook in de saus stop ik lekker veel kruiden en smaakmakers. Hierdoor wordt het een mooie volle en smaakvolle saus. Omdat de kofta en de saus zo vol en rijk van smaak zijn, vind ik een lekkere frisse dip hier heerlijk bij.

Ik ben benieuwd wat je van mijn versie van de Griekse Kofta uit de Knorr Wereldgerechten reeks vindt. Heb je tips of vind je het lekker? Laat het me vooral weten in de comments.

Je kunt alle versies van mijn Knorr Wereldgerechten vinden onder de categorie Wereldgerechten.

Smakelijk!

Weredgerechten: Griekse Kofta met Yoghurtdip en pitabroodjes
Pin recept Delen op Facebook
3.8 van 5 stemmen

Knorr Wereldgerechten: Griekse Kofta

Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Kofta

  • 800 gram half om half gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el uienpoeder
  • 4 el paneermeel
  • 1 el komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • zout en peper

Saus

  • 400 gram orzo (risoni/risi) of pitabroodjes
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 courgette
  • 2 trostomaten
  • 1 blik tomatenstukjes
  • handjevol zwarte olijven in plakjes
  • 0,5 runderbouillonblokje
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes

Yoghurtdip

  • 300 ml dikke yoghurt
  • 2 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijn
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Meng voor de koftarolletjes alle ingrediënten voor de kofta goed door elkaar en kruid het gehakt voldoende met peper en zout. Vorm mooie rolletjes van het gehakt. Zorg dat je ze niet te dik maakt, dan zijn ze ook sneller klaar. Verhit een scheutje olijfolie en bak de kofta daarin rondom bruin. Bereid vervolgens de orzo volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kofta in de pan en bak zo'n 2 minuutjes voorzichtig mee. Voeg nu de komijn, kaneel en het paprikapoeder toe en bak ook 2 minuutjes mee.
  • Voeg nu het blik gepelde tomaten toe, samen met het runderbouillonblokje, een scheut water, de oregano, tijm en laurierblaadjes. Laat dit 5 tot 10 minuten pruttelen zonder deksel totdat je een mooie dikke saus hebt. Snijd ondertussen de courgette en de tomaten in plakjes en voeg toe aan de pan. Warm dit ook een paar minuutjes mee.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip door elkaar met wat peper en zout naar smaak. Serveer dit bij de orzo of pita en de Griekse Kofta.

Notities

Tip! Probeer deze Griekse Kofta ook eens met lamsgehakt in plaats van rundergehakt. Misschien wat moeilijker te krijgen, maar wel nóg lekkerder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling