Twix koeken

Twix koeken

Als je van chocolade en karamel houdt, houd je van Twix. En in dat geval, ga je deze American twix cookies ook fantastisch vinden! Ik besloot namelijk een twix variant te maken van mijn American chocolate chip cookies. Zonder chocolate chips dus, maar wel met een zelfgemaakte karamel én chocolade bovenop.

En ik kan je vertellen: Deze twix koeken zijn echt fantastisch lekker! Een heerlijke smaakvolle vulling, binnenin een chewy cookie, met een krokante buitenkant van chocolade. Klinkt fantastisch toch? Leuk om op deze manier eens een ander soort twix koekje te eten 🙂

Mocht je fan zijn van de combinatie karamel en zeezout. Dan kun je of wat grof zeezout door de karamel doen, of je kunt wat grof zeezout bovenop de chocolade strooien voordat je ze laat uitharden in de koelkast. Of beiden natuurlijk 😉

Smakelijk!

Twix koeken gevuld met karamel en getopt met melkchocolade
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Twix koeken

Voorbereiding 30 min
Bereiding 10 min
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 40 min
Porties: 10 koeken
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 380 gram tarwebloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout

Vulling

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 2 el honing
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl vanille extract

Topping

  • 200 gram melkchocolade

Instructies

Koekjesdeeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 10 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is en het deeg stevig is.

Vulling maken

  • Doe alle ingrediënten voor de vulling in een steelpannetje en breng aan de kook.
  • Laat even pruttelen totdat je een mooie dikke karamel hebt. Dek af en zet in de koelkast.

Koekjes bakken

  • Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Doe de vulling ondertussen over in een spuitzak.
  • Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.

Koekjes vullen

  • Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Koekjes toppen

  • Smelt de melkchocolade in een steelpannetje. Doop de koekjes één voor één met de bovenkant in de chocolade. Laat de koekjes vervolgens uitharden in de koelkast.
  • Bewaar de koekjes het liefst luchtdicht in de koelkast. Haal ze ongeveer een kwartier voordat je ze wil eten uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn ze namelijk veel lekkerder!

Notities

Tip! Wil je de koekjes invriezen? Dat kan ook prima! Verpak ze in een luchtdichte verpakking en bewaar ze enkele weken tot maanden in de diepvries. Laat minstens 1 uur ontdooien voordat je ze wil eten.

2 gedachten over “Twix koeken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling