Witte Twix cookies met macademia nootjes

Witte Twix cookies met macademia nootjes

Elke keer als ik in een winkel sta en leuke dingen zie waar ik mee wil bakken, koop ik die dus. Waaronder bijvoorbeeld de witte Twixen in dit recept. Het enige nadeel hiervan, is dat als ik dan ga bakken, ik met andere dingen ga bakken. Hierdoor stapelden deze heerlijkheden zich dus op in mijn keuken.. Allemaal met het doel om ooit in een baksel verwerkt te worden, wat dan uiteindelijk niet gebeurde :p

Dus toen manlief die hele stash ontdekte, moest er mee gebakken worden. Geen straf natuurlijk! Maar het was wel een beetje veel om in één keer op te bakken :p Deel 1 van project ‘bak het huis leeg’ zijn dus deze heerlijke witte Twix macademia koekjes. Een leuke twist op de traditionele witte choco macademia cookies. Een keer wat anders en minstens zo lekker 🙂

Kom je dus ergens witte Twixen tegen? Leg ze vooral in je mandje, want je kunt er deze heerlijke koeken mee bakken! En nee het is niet erg als je dat niet meteen doet :p Verstop ze gewoon ergens in een hoekje van je keuken zodat ze in ieder geval niet opgaan vóórdat je tijd hebt om er deze heerlijke Twix koeken mee te bakken! Dan komt alles goed!

Smakelijk 🙂

Witte Twix macademia cookies
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Witte Twix macademia koekjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 pak witte twix
  • 100 gram gezouten macademia nootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt.
  • Meng in een aparte kom de bloem, maizena, mespunt zout, bakpoeder en bakingsoda en zeef dit vervolgens boven het botermengsel. Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg.
  • Snijd de Twixen (houd 4 repen achter voor de garnering) en macademia nootjes in stukjes en roer dit met de houten lepel door het beslag.
  • Maak met een ijsschep 12 grote bollen en leg ze op de bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de bolletjes deeg, de koekjes gaan nog wat uitlopen namelijk. Bak de koekjes vervolgens in 8 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de achtergehouden Twix repen in drieën en druk in elke koek (in het midden) 1 stukje Twix. Laat de koeken afkoelen op een afkoelrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.