Italiaanse worstenbroodjes met kipgehakt en pesto

Italiaanse worstenbroodjes

ik bakte laatst een flinke partij worstenbroodjes! En dan is het wel leuk om af te wisselen met smaken 🙂 Dus ging ik voor traditionele Brabantse worstenbroodjes, Indiase worstenbroodjes, Indonesische worstenbroodjes én deze heerlijke Italiaanse worstenbroodjes! Genoeg worstenbrood voor een heel weeshuis dus :p

Maar wel heel erg leuk en lekker om al deze verschillende smaken te maken 🙂 De basis van een worstenbroodje is in principe in alle recepten hetzelfde, maar met de vulling kun je eindeloos variëren. Wat ik na deze varianten dan ook nog zéker van plan ben 😉 Verwacht dus vooral nog meer worstenbrood variaties!

In deze Italiaanse worstenbroodjes gebruik ik een vulling van kipgehakt, met pesto, zongedroogde tomaatjes en kaas. Heerlijke Italiaanse smaken die samen met het kipgehakt een heerlijke sappige vulling vormen. Probeer deze Italiaanse worstenbroodjes vooral zelf eens uit 🙂

Smakelijk!

Italiaanse worstenbroodjes met kipgehakt en pesto
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Italiaanse worstenbroodjes

Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 20 minuten
Rusten:1 uur 35 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 35 minuten
Porties: 18 worstenbroodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Vulling

  • 800 gram kipgehakt
  • 80 gram paneermeel
  • 3 el verse groene pesto
  • 2 el zongedroogde tomaatjes
  • 3 el geraspte mozzarella
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Deeg

  • 270 ml volle melk
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram gedroogde gist
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout

Afmaken

  • 1 ei
  • klontje gesmolten boter

Instructies

Vulling

  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en meng vervolgens alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Maak 1 klein balletje van het gehakt om als proefballetje te bakken. Zo weet je of je voldoende zout en peper hebt toegevoegd. Nog een beetje flauw? Voeg wat extra peper en zout toe!
  • Maak zo'n 18 worstjes van ieder 40 – 45 gram. Rol ze mooi dun en lang uit, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Deeg

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje totdat deze lauwwarm is. Roer hier de witte basterdsuiker en de gist doorheen met een vork. Laat zo'n 10 minuutjes staan totdat het begint te schuimen. Voeg dan de boter (in kleine stukjes) en de bloem toe. Kneed met de (stand)mixer met deeghaken of met de hand tot een mooi soepel niet plakkerig deeg. Kneed 5 minuten, voeg dan het zout toe en kneed dit er in nog zo'n 5 minuten goed doorheen. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 15 minuutjes opzij op een warme plek.
  • Weeg het deeg en deel dit door het aantal worstjes dat je hebt gemaakt. Zo zwaar moeten de stukjes deeg zijn die je afsnijd. Let op dat je dus net zoveel stukjes deeg hebt als worstjes. Rol met je handen bolletjes van de stukjes deeg en dek ze af met plasticfolie en laat 20 minuutjes rusten.

Worstenbroodjes maken

  • Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpig plat stukje deeg waar het worstje net in past. Leg het worstje erop en vouw eerst de korte stukken van het deeg (de kopse kant van de worst) er omheen. Vouw dan zo strak mogelijk de zijkanten om het worstje, rol het nog even strak op je werkblad en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met plasticfolie terwijl je de rest van de worstenbroodjes maakt. Doe dit met al het deeg en de worstjes totdat je alle worstenbroodjes hebt gemaakt. Dek ze losjes af met plasticfolie (leg er evt ook nog een theedoek overheen) en zet op een warme plek in huis om ze nog een uurtje te laten rijzen.

Worstenbroodjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 240 graden. Kluts het eitje. Bestrijk alle worstenbroodjes met het geklutste ei en bak ze vervolgens in 10 tot 12 minuutjes mooi goudbruin. Verhit ondertussen een klontje boter. Bestrijk de worstenbroodjes met de gesmolten boter als deze uit de oven komen. Dek ze vervolgens af met een schone theedoek (dan worden ze mooi zacht). Eet ze na 5 minuutjes of laat ze afkoelen en bewaar ze in koelkast/diepvries voor later. Warm ze dan nog een paar minuutjes op in de oven voordat je ze eet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.