Indische worstenbroodjes

Indische worstenbroodjes

Worstenbroodjes maken stond al heel lang op mijn lijstje! Maar omdat je er deeg voor nodig hebt, vond ik dat nog best spannend. Een goede vulling maken, vind ik niet zo moeilijk.. Maar als er deeg bij komt kijken, word ik toch vaak een beetje bang. Gelukkig zijn bij deze Indische worstenbroodjes zowel de vulling als het deeg goed gelukt! En gelukkig smulde iedereen hier goed van 🙂

Het kost je wel even wat tijd om deze Indische worstenbroodjes te maken, maar dan heb je er ook wel echt plezier van! Je kunt de worstenbroodjes namelijk ook prima invriezen voor later. Maak er dus in een keer lekker veel en deel ze uit of vries ze voor jezelf in voor later 🙂 Laat ze dan wel even ontdooien voordat je ze opwarmt of warm ze wat langer op in de oven totdat ze in de oven ontdooid zijn.

Ik experimenteerde overigens ook nog met wat verschillende toppings (gebakken uitjes en gezouten pinda’s), maar dat was niet echt een succes.. dat brandde helaas aan in de oven. Deze Indische worstenbroodjes hebben in de vulling al lekker veel smaak waardoor een topping gelukkig ook niet nodig is! Een sausje erbij is ook niet nodig, maar als je dat toch wil, dan is een pindasausje er misschien wel lekker bij. Maar eet ze vooral lekker clean and simple, want ze zijn zo al heerlijk genoeg!

Smakelijk 🙂

Indische worstenbroodjes
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Indische worstenbroodjes

Voorbereiding 40 min
Bereiding 10 min
Rijzen:1 uur 35 min
Totale bereidingstijd: 2 uur 25 min
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Worstvulling

  • 800 gram varkensbraadworsten (ongekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram paneermeel
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el ketjap asin
  • 1 tl sambal manis
  • zout en peper

Deeg

  • 270 ml volle melk
  • 10 gr witte basterdsuiker
  • 10 gram gedroogde gist
  • 50 gr roomboter op kamertemperatuur, in stukjes
  • 500 gram bloem
  • 10 gr zout

Afwerking

  • 1 ei
  • klontje boter

Instructies

Worstvulling

  • Knijp het worstvlees uit de braadworsten en gooi de velletjes weg. Maak de knoflook schoon en pers deze uit bij het worstvlees. Doe hier ook de overige ingrediënten voor de worstvulling bij en breng op smaak met peper en zout. Kneed totdat alles goed is gemengd (niet langer dan nodig is).
  • Weeg telkens een stukje vlees af van 40 tot 45 gram en maak hier een worstje van. Leg op een schaal en dek af met plasticfolie. Bewaar dit zolang in de koelkast.

Deeg

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje totdat deze lauwwarm is. Roer hier de witte basterdsuiker en de gist doorheen met een vork. Laat zo'n 10 minuutjes staan totdat het begint te schuimen. Voeg dan de boter (in kleine stukjes) en de bloem toe. Kneed met de (stand)mixer met deeghaken of met de hand tot een mooi soepel niet plakkerig deeg. Kneed 5 minuten, voeg dan het zout toe en kneed dit er in nog zo'n 2 tot 3 minuten goed doorheen. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 15 minuutjes opzij op een warme plek.
  • Weeg het deeg en deel dit door het aantal worstjes dat je hebt gemaakt. Zo zwaar moeten de stukjes deeg zijn die je afsnijd. Let op dat je dus net zoveel stukjes deeg hebt als worstjes. Rol bolletjes van de stukjes deeg en dek ze af met plasticfolie en laat 20 minuutjes rusten.

Worstenbroodjes maken

  • Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpig plat stukje deeg waar het worstje net in past. Leg het worstje erop en vouw eerst de korte stukken van het deeg er omheen. Vouw dan zo strak mogelijk de zijkanten om het worstje, rol het nog even strak op je werkblad en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met plasticfolie terwijl je de rest van de worstenbroodjes maakt. Doe dit met al het deeg en de worstjes totdat je alle worstenbroodjes hebt gemaakt. Dek ze losjes af met plasticfolie (leg er evt ook nog een theedoek overheen) en zet op een warme plek in huis om ze nog een uurtje te laten rijzen.

Worstenbroodjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 240 graden. Kluts het eitje. Bestrijk alle worstenbroodjes met het geklutste ei en bak ze vervolgens in 10 tot 12 minuutjes mooi goudbruin. Verhit ondertussen een klontje boter. Bestrijk de worstenbroodjes met de gesmolten boter als deze uit de oven komen. Dek ze vervolgens af met een schone theedoek (dan blijven ze mooi zacht). Eet ze direct of laat ze afkoelen en bewaar ze in koelkast/diepvries voor later. Warm ze dan nog een paar minuutjes op in de oven voordat je ze eet.

1 thought on “Indische worstenbroodjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling