Indische speklapjes: Gefrituurde speklapjes

Indische speklapjes: Gefrituurde speklapjes

Soms ben ik ook wel eens lui en heb ik zin in iets lekker makkelijks.. En ondanks dat ik niet zo’n voorstander ben van kant-en-klare sauzen, maak ik me er ook wel eens schuldig aan. Toen ik deze gefrituurde indische speklapjes maakte, wilde ik vooral lekker snel iets op tafel zetten. En ik had nog superlekkere satésaus staan (ja uit een zakje), dus die heb ik er bij gemaakt. nou gebruik ik wel goede kant-en-klare satésaus die je bij de toko kunt halen, want de smaak blijft natuurlijk het allerbelangrijkste! En heel eerlijk, de Wijko satésaus uit de supermarkt vind ik dan niet goed genoeg.

Wil je de satésaus toch zelf maken? Ik heb daar zeker wel een recept voor, deze vind je namelijk bij mijn gado gado recept. Dan ben je dus alleen wat langer bezig met koken, maar dan heb je ook wel wat! Maar ben je even lui, net zoals ik was, dan kun je prima een goede kant-en-klare satésaus gebruiken voor bij deze speklapjes.

Ik heb de speklapjes minstens een uur laten marineren, omdat ik daar de tijd voor had. Heb je daar geen tijd voor, ook geen ramp. Maar bedenk wel dat ze lekkerder worden als je ze langer kunt laten marineren. De smaken kunnen dan nog beter in het vlees trekken. Serveer deze speklapjes als onderdeel van een rijsttafel, of lekker met wat witte rijst (of lontong) en wat gado gado of sajoer boontjes.

Smakelijk!

Indische speklapjes met satésaus en ketjap manis
Pin recept Delen op Facebook
4 van 1 stem

Indische gefrituurde speklapjes

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 15 minuten
Marineren1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

 • 600 gram speklappen
 • 2 el ketjap manis
 • 1 el gemalen komijn
 • 1 el gemalen koriander
 • zout en peper
 • 2 el maizena
 • 3 el bloem
 • 1 fles zonnebloemolie
 • ketjap manis
 • satésaus
 • gezouten pinda's optioneel

Instructies

 • Snijd de speklapjes in hapklare stukjes. Marineer ze met de ketjap, komijn, koriander en breng op smaak met peper en zout. Zet ze zolang mogelijk opzij.
 • Meng de bloem en maizena in een ruime kom (de speklapjes moeten hier nog bij passen). Dep de speklapjes droog en roer ze door het paneermengsel. De speklapjes moeten rondom volledig bedekt zijn. Verwarm ondertussen de zonnebloemolie in een wokpan.
 • Zodra de olie warm genoeg is, dit kun je checken met bijvoorbeeld een stukje brood of een satéprikker (de olie gaat dan borrelen), kun je de speklapjes gaan frituren. Frituur ze totdat ze mooi donkerbruin en knapperig zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Sprenkel er wat ketjap manis overheen en geef er eventueel wat satésaus bij. Bestrooi met wat gezouten pinda's.

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.