Pandan cookies met macademia nootjes

Pandan cookies met macademia nootjes

Pandan is top! En pandan koekjes zijn nog topper :p Ik heb al een recept voor pandan koekjes online staan. Maar deze zijn net iets anders, doordat ik het basisrecept wat heb aangepast en er macademia nootjes doorheen heb gedaan. Ik twijfelde dus of ik hier echt een apart recept voor moest maken of het als variant op mijn andere pandan koekjes erbij moest zetten.. Ik heb er toch een apart recept van gemaakt, omdat de basis ook net anders is.

Deze koekjes zijn nóg smeuïger van binnen en nog net zo knapperig aan de buitenkant. Een mooie upgrade denk ik 🙂 Met in deze versie van de pandan cookies dus gezouten macademia nootjes. Zie het een beetje als de macademia witte choco cookies meets pandan cookies! Een heerlijke combinatie 🙂

Als je van pandan houdt, zijn dit perfecte cookies voor jou! Zeker eens proberen dus 🙂

Smakelijk!

Pandan cookies met witte chocolade en macademia nootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Pandan cookies met macademia nootjes

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • pandanpasta
  • 400 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 125 gram gezouten macademia nootjes
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de witte basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er nu ook de pandanpasta doorheen, zoveel totdat je een mooie knalgroene kleur hebt.
  • Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen. Hak de chocolade en de nootjes in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de pandan koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een afkoelrooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.