Muffins met macademia nootjes

Muffins met macademia nootjes

Ik denk dat iedereen de klassieke witte chocolade macademia koekjes wel kent! Maar wist je dat deze combinatie ook heel erg lekker is bij muffins? Eigenlijk kun je overal wel muffins mee maken trouwens :p Als het lekker en zoet is, stop het in een muffin! Dat is wel zo’n beetje mijn motto eigenlijk. Of in een koekje, of in allebei :p

Ik denk dat ik daarom al zoveel heerlijke muffins heb gebakken. Omdat ik er gewoon alles in stop wat ik lekker vind 🙂 Ik maak altijd van die heerlijke grote XL muffins, formaat muffin dat je ook bij de bakker koopt. Vind ik zelf namelijk het mooist. Hoewel 1 hele muffin opeten wel weer echt een uitdaging is :p Gelukkig kan ik altijd heel veel mensen blij maken met muffins, zodat ik zelf vaak maar een halve op hoef te eten 😉

Persoonlijk vind ik deze muffins met macademia nootjes en witte chocolade een echte aanrader 🙂 Net zoals de koekjes, zijn deze muffins ook megalekker. Een echte traditionele combinatie die ook in muffins érg lekker is.

Smakelijk!

Muffins met witte chocolade en macademia nootjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL Muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • 300 gram witte chocolade
  • 125 gram gezouten macademia nootjes
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak tussendoor de chocolade en de nootjes grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de gehakte chocolade en nootjes toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.