10x lekkere Thaise recepten

10x lekkere Thaise recepten

De Thaise keuken heeft zo ontzettend veel te bieden. En mijn gevoel zegt dat we momenteel niet veel meer kennen dan alleen pad thai en wat curry’s. Met deze 10 lekkere Thaise recepten wil ik je wat inspiratie geven om eens wat anders te proberen! En als je met een curry aan de slag gaat, om de currypasta dan lekker zelf te maken, want geloof mij: dat maakt verschil! Een groot verschil.

Hieronder 10 van mijn lekkerste Thaise recepten, maar natuurlijk biedt de Thaise keuken nog veel meer. Je kunt daarom ook al mijn Thaise recepten bekijken en daar jouw favoriete uitkiezen. Beloof me in ieder geval dat je eens écht Thais gaat koken!

1. Pad krapow

Pad krapow: Thais kipgehakt met kouseband en Thais basilicum

Eigenlijk een heel simpel gerechtje, maar wel heel erg lekker! Kipgehakt met kouseband en Thais basilicum. En lekker veel rode pepers natuurlijk. Dit serveer je met wat gekookte witte rijst en eventueel een gebakken eitje. Superlekker en ook nog eens zó klaar.

>> Naar recept voor pad krapow

2. Goong ob woonsen

Thaise glasnoedels met gamba's en gerookt spek (Goong ob woonsen)

Nog zo’n heerlijk simpel gerecht! Deze keer met dunne glasnoedels en gamba’s. Je maakt het een beetje klaar zoals een Spaanse paella. Interessante manier van koken en ook nog eens hartstikke lekker! Probeer het zeker eens een keertje uit.

>> Naar recept voor goong ob woonsen

3. Thaise larb

Thaise larb salade van varkensgehakt en pinda's

Nog zo’n lekker receptje! Met gebakken varkensgehakt, goed op smaak gebracht met vissaus. Je serveert de larb (of laab) in een blaadje sla en garneert het met wat pinda’s en rauwe sjalot. Je kunt dit eten als voorgerechtje, maar ik vind het zelf ook een prima hoofdgerecht. Lekker gezond!

>> Naar recept voor larb

4. Gele kipcurry

Gele kipcurry met lekker veel groenten

En natuurlijk mag de curry niet ontbreken! Misschien een variant die je wat minder goed kent. Dit is namelijk een gele curry, met kip. De gele curry is het (denk ik) wat minder bekende broertje van de rode of groene curry. Maar daardoor zeker niet minder lekker! De gele curry maak je op basis van kurkuma en dat geeft ook weer een heerlijke smaak mee 🙂

>> Naar recept voor gele kipcurry

5. Pad thai

Thaise Pad Thai met gamba's, kip en pinda's

Pad thai ken je denk ik wel. Pad thai is namelijk het bekendste noodle gerecht uit Thailand. Met heerlijke dikke rijstnoedels, malse kip, sappige gamba’s en zoute pinda’s. Een heerlijk en simpel gerechtje. En heb je dit nog nooit gegeten? Dan is het zeker de moeite waard dit een keer te proberen!

>> Naar recept voor pad thai

6. Groene curry

Thaise groene groentencurry

De groene curry dus! Wat bekender dan de gele, en ook zeker net zo lekker. Deze keer met lekker veel groenten. Hij is helaas net niet vegetarisch. Ik vind vissaus namelijk echt onmisbaar in een curry en daar heb ik nog geen vega alternatief voor gevonden.. Weet je daar wel een lekker alternatief voor, dan kun je ‘m helemaal vega(n) maken.

>> Naar recept voor groene curry

7. Mosselen in rode currysaus

Mosselen in rode currysaus met kokos en koriander

En natuurlijk de rode curry! Misschien wat anders dan je ‘m gewend bent. Ik maakte ‘m namelijk met mosselen. Wat ook echt een mega lekkere combi is trouwens. Serveer er van die lekkere dikke rijstnoedels bij en je bent een gelukkig mens!

>> Naar recept voor rode curry mosselen

8. Tom yum

Vegetarische Tom Yum soep uit Thailand met stropaddestoelen. Een zure pittige soep uit Thailand

Wist je dat Thailand ook veel lekkere soepen te bieden heeft? Deze zoetzure (en pittige) Tom yum is daar een mooi voorbeeld van. En hij is ook nog eens heerlijk vega. Lekker als voorgerechtje, maar ik vind een soepje ook prima als hoofdgerecht kunnen. Deze soep vult in ieder geval prima, doordat er ook noodles in zitten.

>> Naar recept voor tom yum

9. Massaman curry

Massaman curry met aardappels en kokosmelk

Deze massaman curry moet hier echt weer eens op het menu! Niet alleen omdat ik er een mooiere foto van wil maken, maar vooral omdat ie zo lekker is. Echt, deze saus zit zooo ramvol smaak. Als je deze curry ooit geproefd hebt, dan wil je echt niet meer anders.

>> Naar recept voor massaman curry

10. Rode curry hapjes

Rode currypasteitjes van roti paratha, gevuld met een rode kipcurry

Paratha is dus een soort Thais bladerdeeg brood. Maar ik heb ontdekt dat je daar dus veel meer mee kan, dan het gewoon bakken. Dus ik maakte er deze heerlijke rode curry hapjes van. Waarbij je de paratha als bladerdeeg gebruikt. Echt heel erg lekker!

>> Naar recept voor rode curry hapjes

Ik hoop dat bovenstaande lijst je wat lekkere inspiratie voor recepten uit de Thaise keuken geeft! Ik kan je de tip geven om ze allemaal te proberen. Alle bovenstaande gerechten zijn lekker, dat kan ik je garanderen. Maar waar je zin in hebt, ligt natuurlijk helemaal bij jou! 🙂 Heb je een van de gerechten geprobeerd, laat dan zeker een reactie voor me achter onder dit bericht: vind ik leuk 🙂

Smakelijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *