Dit stond al een hele tijd op mijn lijstje! Niet omdat ik het ooit heb gehad, maar omdat het me zo lekker leek. Ik ken mosselen eigenlijk met name op de traditionele manier. Met wijn en knoflook.. Wat natuurlijk ook superlekker is, maar met mosselen kun je gewoon zoveel meer doen! Dus toen dit jaar het mosselseizoen weer was aangebroken, ging ik aan de slag met dit heerlijke recept!
En ik denk dat ik hierna niet meer zo vaak de traditionele mosselen ga eten.. Want man wat is dit lekker zeg! De zoete mosselen gaan namelijk heerlijk bij de frisse en zoute Thaise smaken. Als het met een simpele rode currysaus als deze al lekker is, wat voor lekkers kun je er dan nog meer allemaal mee maken?! Ik zie zoveel mogelijkheden :p
Houd je dus van mosselen? Probeer dit recept dan zéker eens! Dit is echt zo verrassend lekker! Natuurlijk wist ik al dat rode curry superlekker is. Maar ik wist nog niet dat het zo goed ging met mosselen. Een openbaring dus en ik raad het zeker iedereen aan!
Smakelijk 🙂
Mosselen in rode currysaus met rijstnoedels
Extra benodigdheden
- keukenmachine, blender of vijzel
Ingrediënten
Rode currypasta
- 2 rode pepers zonder zaadlijsten
- 2 kleine sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember (ongeveer 2 cm)
- 3 stengels citroengras
- 2 el gemalen komijn
- 2 el gemalen koriander
- 1 el trassie (garnalenpasta)
- zout en peper
- flinke scheut zonnebloemolie
Mosselen
- 2 kilo mosselen
- 2 rode uien
- 1 blik kokosmelk
- 2 el vissaus
- 4 limoenblaadjes
- halve limoen
- 150 gram rijstnoedels
- verse koriander
Instructies
Rode currypasta
- Maak de rode pepers, sjalotten, gember en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Maak het citroengras schoon en snijd het wit in ringetjes. Maal dit samen met alle andere ingrediënten fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng (eventueel) op smaak met zout en peper.
Mosselen
- Was de mosselen goed, gooi kapotte mosselen én mosselen die al open staan weg en verwijder de baarden waar je deze ziet zitten. Zet de mosselen opzij totdat je ze nodig hebt.
- Maak de rode uien schoon en snipper deze. Bak in een scheutje zonnebloemolie totdat ze glazig zijn. Voeg dan de rode currypasta toe en bak eventjes mee totdat je keuken heerlijk begint te ruiken. Voeg dan de kokosmelk, vissaus, limoenblaadjes en het sap van een halve limoen toe. Roer goed door en breng tegen de kook aan.
- Voeg de mosselen toe en laat dit op middelhoog vuur ongeveer 5 minuutjes doorkoken. Schud de mosselen regelmatig om. Bereid ondertussen de rijstnoedels zoals op de verpakking wordt aangegeven. Serveer de mosselen met de rijstnoedels en lekker veel rode currysaus. Bestrooi de mosselen met wat verse koriander.