Breekbrood met groene pesto

Breekbrood met groene pesto

Ken je dat, dat je het ene wel zelf wil maken en voor het andere te lui bent? Ik maakte het brood bijvoorbeeld helemaal from scratch, maar voor de pesto gebruikte ik gewoon pesto uit de supermarkt.. Nou moet ik zeggen dat ik de koelverse pesto (vooral van de Lidl) gewoon top vind en het in dat geval dus niet per se nodig vind om deze zelf te maken. Scheelt me toch ook weer wat werk :p En heel eerlijk, omdat je de pesto meebakt met het brood, maakt het eigenlijk ook niet zo heel veel uit.

Ik maakte dit brood al even geleden, voor Pasen namelijk, maar dat was natuurlijk veel te veel. Maar het mooie aan dit brood, is dat je het echt dikke prima kunt invriezen. Bak ze in dat geval net niet helemaal af, zodat ze nog een beetje licht zijn. Haal je ze uit de diepvries, dan kun je ze nog prima 3 tot 5 minuutjes opwarmen in de oven. En heb je gewoon lekker vers brood!

Serveer als onderdeel van een borrelplank, bij een lekkere uitgebreide lunch of gewoon bij een soepje ofzo. Altijd lekker dit breekbrood met pesto!

Geniet ervan 🙂

Breekbrood met groene pesto en mozzarella
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Breekbrood met groene pesto

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 25 minuten
Rijzen:2 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur 55 minuten
Porties: 1 breekbrood
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • standmixer met deeghaak

Ingrediënten

Deeg

  • 250 ml melk
  • 1 el suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 60 ml olijfolie
  • 400 gram (Amerikaanse) patentbloem
  • 1 el zout

Topping

  • 1 bakje koelverse groene (of rode) pesto
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk in de magnetron (of in een pannetje) tot lauwwarm. Doe de lauwwarme melk met 1 eetlepel suiker en de gedroogde gist in een grote mengkom en roer even goed door met een vork. Laat dit zo'n 10 minuten staan totdat er een schuimlaagje bovenop komt. Gaat het niet schuimen? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je melk te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg de bloem en olijfolie toe en kneed zo'n 10 minuten op middelhoge snelheid met de (stand)mixer met de deeghaak.
  • Voeg na 10 minuten kneden het zout kaas toe en kneed nog 5 minuten door.
  • Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

Broodjes maken

  • Leg een bakplaat klaar en bekleed deze met bakpapier.
  • Kneed het deeg even kort door op je aanrechtblad en rol en een wat langere brede rol van.
  • Snijd gelijke stukjes van het deeg. Ik maakte er zo'n 20 kleine broodjes van. Rol ze in je hand tot een bolletje en leg dit in een mooi patroon voor een breekbrood: 1 broodje in het midden en de rest er in 2 cirkels omheen.
  • Doe dit tot al het deeg op is. Dek de broodjes losjes af met plasticfolie of een theedoek en laat nog ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg weer in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de groene pesto over de broodjes en bestrooi met wat geraspte mozzarella.
  • Bak het brood in zo'n 25 minuutjes af totdat het brood mooi bruin is.
  • Haal het brood uit de oven. Leg een theedoek over het brood om het warm en zacht te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.